1. Tervünk a jövőről
A hosszútávú terveinkről ne beszéljünk az ismerőseinknek, főleg akkor, ha még készülőben vannak. Elsősorban azért mert egyes tervek már az elején füstbe mennek, azért mert túl kritikusak vagyunk.

2. Jócselekedet
A kereszténység azt vallja, hogy bármilyen jócselekedetet titokban kell tartani, mert csak akkor kapunk jutalmat érte. Azok az emberek akik elmondják mindenkinek, hogy mennyi jó dolgot cselekednek és készek arra, hogy mindig segítsenek másokon, nem az emberek csodálkozását váltják ki, hanem megvetést. Még a legjobb cselekedet is, amelyet ezek az emberek tesznek, csak táplálék lesz a saját egójuk számára. Az okos indiai emberek azt mondják, hogy semmi nem rombolja annyira a jócselekedetet mint a büszkeség.

3. Életvitel
Nem kell beszélnünk a szigorú életvitelünkről sem, a kevés alvásról, az étkezésünkről és a párkapcsolatunkról sem.

4. Lelki tudás
Az amit egyes emberek tudnak, nem adatott meg mindenki számára, de nem kell dicsekednünk. Amit belül érzünk az úgyis látszani fog a külsőnkön.

5. Családi problémák
Ha feleség vagy, akkor ne beszélj a férjed hiányosságairól a rokonok és az ismerősök társaságában. Ha férj vagy, akkor pedig ne mondj semmi rosszat a feleségedről. Ha így cselekedtek, akkor megtudjátok oldani a problémáitokat, de ha valaki beleszól az életetekbe akkor lehet, hogy megváltozik a ti véleményetek is a partneretekről. A család akkor erős, ha minden dolog a családon belül marad.

6. Mások tettei
Bepiszkolhatjuk a cipőnket és bepiszkolhatjuk a lelkünket is. A lelkünk akkor lesz piszkos, ha pletykálunk, ha a másik ember sikertelenségéről beszélünk, ha vádaskodunk, ha csúnya szavakat használunk. Ha tanúi vagyunk egy ilyen fajta beszélgetésnek, akkor hagyjuk ezt a negatív dolgot leülepedni a lelkünkben, ne adjuk tovább. A hallgatás jó, biztonságos és szép dolog.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!