Ha fáj a fejed és nincs kéznél gyógyszer, akkor a helyzet menthetetlennek tűnik elsőre. De ez egyáltalán nincs így, van megoldás, ami sok embernél hatékonyan működik és már 5 perc után el is múlhat.

Ennek a technikának az alapja az akupresszúra, amit több tanulmány is bizonyítottan működőképesnek talált.

Ez a megoldás relaxáció és akupunktúra keveréke, amihez nem szükséges orvosi tudás.

Hogyan masszírozzuk az akupresszúrás pontokat:

Először is helyezd magad kényelmes pozícióba és lazulj el amennyire csak tudsz. A masszázs nem tart sokáig fél és 1 perc közötti időtartam átlagban.

Az egyes pontokat finom, körkörös mozgással masszírozd. A fejfájás rendszerint eltűnik a masszázs közben, vagy 5-10 perccel később.

6 főbb pont van, aminek masszírozásával megszabadulhatsz a kínzó fejfájástól

A harmadik szem, vagyis a Yintang pont a két szemöldök között található az orrod vonalában, ez a pont felelős a szemfáradtságért is egyben.

Ez a két szimmetrikus pont a szemöldökök középső szélének alján található. Ennek a területnek a masszírozása az orrfolyásra és a pillanatnyi látás minőségre is hatással van, masszírozzuk 1 percig körkörös mozdulatokkal.

Ezek a pontok az orrcimpáiknál találhatóak kétoldalt a szemünkkel egy vonalban. Úgy találod meg őket legkönnyebben, ha megpróbálod kitapintani a gödröcskét az arccsontodon. A fejfájás mellett a fogfájás és a stressz szintjét is enyhíti.

Ezek a pontok a fejünkön hátul találhatók, a fülek és a gerincoszlop széle között. Ezen pontok masszírozása segít az orrkörnyéki vértolulás csökkentésében és csökkenti a fájdalomérzetet a fülben, szemben, valamint a migrént is enyhítheti.

A Shuai gu pontok 2-3 centiméterrel találhatóak a haj vonala felett a halántékunknál. Keresd a kis gödröcskét, hogy megtaláld a megfelelő helyet. Ha itt nyomkodjuk finoman, az segít a halántéki és szem környéki fájdalom elűzésében.

Ezek a szimmetrikus pontok a kézfejünkön a mutató és a hüvelyujj között találhatóak, masszírozásuk a hát és fogfájás mellett a nyaki merevséget is csökkenti.

Forrás: bamulatos.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!