Próbáld az ilyet elkerülni!

Manapság annyi mindenben szeretünk válogatni. Válogatunk a ruhák, ételek, partnerek, lehetőségek, alkalmak közül, de túlzásba vitt válogatásból valamiért a barátok kimaradnak. Valamiért sokan arra vágynak, hogy minél több „barátot” tudjanak maguk mellett, ami aztán egyenes ágon vezet a baráti kapcsolataink minőségének felhígulásához.

 

 

Baráti kapcsolatok terén nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos. Hiába van száz meg száz barátunk, ha a szorult helyzetünkben senki nem siet a segítségünkre. Sőt akár olyan embert is a barátunknak tudhatunk, akinek feltett szándéka keresztbe tenni nekünk. A rosszindulatú és mérgező emberek nem mindig ismerhetők fel könnyen, mivel adott esetben akár képesek megjátszani is magukat, hogy elérjék a céljaikat.

 

Egyszer mindenkinek eljön az életében egy olyan pont, amikor érdemes kicsit átválogatni a kapcsolatait, és megszabadulni azoktól a „barátoktól” akik báránybőrbe bújt farkasként munkálkodnak az életünkben.

7 „baráttípus”, amelytől jobb, ha távol tartod magad

 

1. A nemtörődöm típusú barát

A lazaság jó dolog, meg menő, és igazán mókás lehet egy ilyen természetű baráttal tölteni az időt, de az az igazság, hogy az ilyen emberek nem igazán törődnek másokkal. Sőt folyton azon törik az eszüket, hogy milyen csínytevéssel vigyenek bele a rosszba. Nem fognak azon gondolkodni, hogy egy-egy kaland során ki sérülhet meg, ezért ha véletlenül valamilyen baj ér megvonják a vállukat és tovább állnak.

2. A pletykálkodó barát

A pletyka mindig minden beszélgetést feldob, de gondolj bele, hogy ha neked mindenkiről mindent kifecseg, akkor mégis mit csinálhat a te titkaiddal? Na ugye?! Így belegondolva azért már nem is olyan jó dolog a pletykálkodás.

3. A barát, aki csak kihasznál

Legyen szó bárkiről, ha valaki csak azért keresi a társaságunkat, hogy hasznot húzzon belőle, azonnal állj tovább. Hiába adsz folyton, cserébe soha semmit sem fogsz kapni – egy ilyen egyoldalú kapcsolatot pedig nem lehet barátságnak hívni.

 

4. A túlzottan negatív barát

Hiába teszel meg mindent azért, hogy felvidítsd, semmivel sem lehet kizökkenteni az önsajnálat mély tengeréből. Minél inkább próbálkozol, annál inkább ki fogsz fáradni és a saját pozitív energiáiddal fogsz fizetni a másik helytelen életszemléletéért.

5. A megbízhatatlan barát

Ne feledd, hogy egyetlen ember helyett sem vállalhatod a tetteiért járó következményt. Egy darabig az ember szívesen segít, és kihúzza a felelőtlen és meggondolatlan barátját a bajból, de ebből nem lehet és nem is kell rendszert csinálni.

6. A túlságosan versengő barát

Vannak olyan emberek, akik szinte mindenkiben csak a vetélytársat látják és olyankor is versengnek, amikor szó sincs megmérettetésről. A barátoknak egymást kell segíteniük és támogatniuk, nem pedig egymás ellen áskálódni, hogy valamelyikük fentebb jusson a ranglétrán.

7. A tiszteletlen barát

A barátság fogalmába nagyon sok minden belefér, de az semmiképpen sem, hogy egymással tiszteletlenül bánjunk. Még a leglazább és legkötetlenebb barátságok alapját is az egymás iránt tanúsított kölcsönös tisztelet képezi, ezért ha tiszteletlenül bánik veled az illető, az nem nevezhető barátnak.

 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!