Az egészséges szokások nemcsak növelik az élettartamot, hanem vannak olyan jelek, amik egyenesen hosszú életet jeleznek. Például, ha nagy a tested és sokat eszel, de nem hízol, akkor ez bónusz a hosszú élethez. Cikkünkben megosztjuk veled, mik azok a jelek, amik azt mutatják, hogy hosszú élet elé nézel.

 

Fiatalabbnak látszik

A dán tudósok tanulmánya szerint az, aki fiatalabbnak látszik vele egyidős embereknél, az tovább él. 187 ikerpárt vizsgáltak 2001-től 2013-ig, ez alapján támasztották alá állításukat.

Ha nő vagy

A tudósok szerint a nők átlagosan 6-8 évvel élnek tovább, mint a férfiak. Ennek oka a nők biológiai előnye, illetve a férfiak és a nők viselkedési különbségei.

33 éves korod után szülsz.

Egyes kutatók arra a következtetésre jutottak, hogyha egy nő 33 éves kora után szül, akkor hosszabb ideig fog élni. Ez összekapcsolódik a nők reproduktív rendszerével. Ha ő maga lassan öregszik, akkor a test többi része is.

A testtömeg-index 18,5 és 25 között van.

Az elhízás rövidebbé teheti az élettartamot. A normál testtömeg-index 18,5 és 25 között van.

A testtömeg-index kiszámítása:

A testtömeg-index egy olyan képlet, amely a súly és a magasság alapján határozza meg a testzsírt. A felnőtt ember súlyát el kell osztani a magasság négyzetével.

Nincs hasi zsír

A túlsúlyos embereknél magasabb a szívbetegségek kockázata, ami pedig hatással van az élettartamra. A hasi zsír nagyon veszélyes lehet, hiszen ez jelzi, hogy az anyagcserével valami probléma van. Az izmok segítik segítik az anyagcserét és a vércukorszint csökkenését.

Ha jó alvó vagy

Ha éjszaka kevesebb mint 7 órát alszol, akkor az 12 százalékkal rövidíti az életed. A korcsoportok számára különböző alvás időtartamok vannak megadva:

  1. Fiatalabb felnőttek (18-25 év) 7-9 óra
  2. Felnőttek (26-64 év) 7-9 óra
  3. Idősebb felnőttek (65 év felett) 7-8 óra

Ha jobbkezes vagy

Nincs száz százalékos bizonyíték ennek igazolására, ám egyes tanulmányok szerint a jobbkezes emberek hajlamosak hosszabb ideig élni.

Ha magas vagy

Érdekes, de van egy tudományos elmélet, miszerint a magas nők nagyobb valószínűséggel érik el a 90 évet. Ugyanakkor a férfiak magassága nem jár együtt a hosszú élettartammal. A férfiak számára a napi 60 percnél hosszabb testmozgás az egészséges és hosszabb élet kulcsa.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!