Kattints ide, és nézd meg mit jelent a szobád színe! Festés előtt pedig KÖTELEZŐ! ;)

Ha a szobád színe: FEHÉR

A fehér szín a sterilséget, tisztaságot, egységet és nyugalmat árasztja. Tágítja a teret és szinte minden más színnel jól variálható. Akár a modern, akár a klasszikus stílusú belső térhez megfelel. A fehér szín a feng shui szerint a fém elemhez tartozik. A fém elemhez tartozik még az ezüst és az arany. A fém elem a feng shui szerint otthonunkban a gyermek, kreativitás és a segítőkész emberek, utazás területen segítő energiát ad. A fehér a tisztaságot árasztja és praktikus is. Kisgyermekes családok számára is jó lehet pl. a gyerekszobába, vagy mondjuk a nappalink vendégváró sarkába.

A fürdőszobában, vagy a hálóban is jó hatással lehet ránk, de hogy ne érezzük olyan sterilnek, dekoráhatjuk más kedvenc színünkkel, pl. zölddel, feketével, naranccsal.

 

 Ha a szobád színe: FEKETE 

A fekete szín az elegancia, a kényelem, a modernizmus megtestesítője. Inkább a férfias lakásokba való, de családi otthonban is van helye. A fekete szín a feng shuiban az emberi kapcsolatok, karrier területen hozhat fellendülést. A fekete szín a víz elemhez tartozik. Tehát ha pl. otthon dolgozunk, akkor a karrierünket egy fekete színnek domináló dolgozószoba építheti; vagy épp egy nappali. 

 

Ha a szobád színe: KÉK 

A kék egy hideg, a vizet idéző szín. Nyugalmat, magas szellemiséget áraszt. Gyakran használják fürdőszobában, pl. fehérrel kombinálva nagyon friss lehet. A kék a feng shuiban a víz elem színe, a víz elem pedig az emberi kapcsolatainkra hathat pozitívan. Ez a terület a bejáratnál található, ezért az előszobába is ideális lehet. A kék hideg szín, de a türkiz egy melegebb árnyalata, és ez egy picit bohókásabb is. Lilával, sárgával, pirossal keverve marokkói stílus is kerekedhet belőle. 

 

Ha a szobád színe: LILA

A lila meglepő módon növeli a szexuális vágyat, azért jó választás lehet hálószobába. A lila Metatron arkangyal színe is, ő pedig a tudás, a tanulás arkangyala. A feng shuibanis találhatünk életterületeket, ahol a lila segíthet: az egyik ilyen terület az önművelés-tudás területe, a másik pedig a gazdagásgterület. Ezért például egy olvasósarokban is nagyon jó hatással lehet ránk. 

 

Ha a szobád színe: ZÖLD 

A zöldet a frissesség, a nyugalom, és az egészség színeként tartjuk számon. Akár hálószobában, akár gyermekszobában jól alkalmazható. A konyhában pedig segítheti emésztésünket. A feng shuiban a zöld szín a fa elemhez tartozik. A fa elem található meg az egészség-család és a gazdagság területén. Ezért ezeket a területeket a zöld színnel erősíthetjük. 

 

Ha a szobád színe: VÖRÖS

A vörös szín az érzékiség színe. Nagyon intenzív, ezért nem szabad túlzásba vinni. Ha a hálószobát szeretnénk vörösre festeni, inkább csak egy falat fessünk be vele. Az elegancia és gazdagság színe. Vibráló, érzéki szín, ami energiával tölt fel, de agresszívvé is tehet. A feng shuiban a vörös és a narancs szín a tűz energiát szimbolizálja. A tűz energia a hírnév életterületet pezsdítheti fel. 

 

Ha a szobád színe: NARANCS 

Ahogy már említettük, a narancs is a tűz elemhez tartozik. Élénkítő és hangulatjavító hatása van. Az embereket jobb kedvre deríti. Jó szolgálatot tesz a nappaliban vagy a hálószobában. 

 

Ha a szobád színe: SÁRGA

A sárga vidámság, a gondtalanság színe. Jobb kedvre derít, méregtelenít. Élénkíti a hangulatot. A feng shuiban a sárga a földszínekhez tartozik. A föld elemhez pedig a szerelem-házasság és a középpont területe tartozik. Ezeken a helyeken érdemes használnunk, akár falszínként, akár kiegészítőként. 

 

Ha a szobád színe: PINK

A pink, rózsaszín mind lágy, romantikus színek, melyek a környezetünket kedvesebbé, csajosabbá teszik. Jól használhatjuk a hálószobában. A tervezők nem nagyon ajánlják, mert túl kislányos szín. 

 

Ha a szobád színe: FÖLDSZÍN

A földszínek: sárga, barna, homokszín, bézs a természetességet, s természet-közeliséget sugallják. Nyugalmat árasztanak. 

 

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!