Hozzávalók

  • 12 db tojás,

  • 12 kanál cukor,

  • 12 kanál liszt.

Hozzávalók a citromos krémhez

  • 125 ml citromlé

  • 50 ml víz,

  • egy teáskanál reszelt citromhéj,

  • 130 g cukor,

  • 3 db tojás.

Hozzávalók a díszítéshez

  • 300 ml tejszín,

  • 1 tasak habfixáló,

  • porcukor tetszés szeirnt,

  • vaníliaaroma,

  • kókuszreszelék tetszés szerint,

  • egy citromkarika.

Elkészítés

Készítsük el a tésztát, ebből a mennyiségből két piskótát sütünk. Külön – külön süssük, hogy ne essen össze.

A tojásokat válasszuk ketté, tegyük külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját. A tojás fehérjéből verjünk kemény habot, kézi robotgéppel, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot és addig verjük amíg a cukor teljesen elolvad benne. Amikor ezzel elkészültünk, tegyük bele a felvert tojásfehérjébe egyenként a tojások sárgáját és az átszitált lisztet is. Óvatosan kavarjuk össze egy spatulával. Béleljünk ki sütőpapírral egy kerek tortaformát, előmelegített sütőben süssük ki a piskótát. 180 fokon nagyjából 25 perc alatt.
Ugyanígy készítsük el a másik piskótát is. Amikor elkészültek és kihűltek, vágjuk mindegyiket háromba, így 6 tortalapot kapunk.

A krém elkészítése: keverjük össze a citromlevet a reszelt citromhéjjal és a cukorral, majd főzzük fel. Verjük fel a tojásokat, majd állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a forró krémbe. Tegyük fel ismét főni, folyamatos kavargatás mellett főzzük még 5 percig. Az elkészült krémet tegyük át tálba és takarjuk le fóliával.

Állítsuk össze a tortát: mindegyik lapot kenjünk meg a krémmel és szórjuk meg kókuszreszelékkel. Ha a lapok szárazak, akkor előbb locsoljuk meg őket cukros tejjel.

A legfelső tortalapra, azaz a torta tetejére és az oldalára kenjük a habfixálóval felvert tejszínhabot.

Díszítésként elkészíthetjük a vaníliás krémet, amely édesített tejszínhab vaníliaaromával.
A torta tetején a tejszínhabra kenjünk citromos krémet is, az oldalán lévő krémre pedig szórjunk 180 C fokon barnára pirított kókuszreszeléket. Amikor elkészültünk a torta díszítésével, a tetején lévő krémbe helyezzük bele a citromkarikát. Tegyük a tortát hűtőbe legalább 6 órára, majd csak azután szeleteljük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!