Hozzávalók:

a tésztához:

  • 14 evőkanál barna cukor

  • 14 evőkanál liszt

  • 7 tojás

  • 7 kanál víz

  • egy citrom reszelt héja

  • 4 evőkanál narancslé (belocsoljuk vele)

A krémhez:

  • 6 dkg vaj

  • 2 púpozott evőkanál gríz

  • 3 dl kókusztej

  • 1 tasak vaníliás cukor

  • 10 dkg kókuszreszelék

  • fél citrom reszelt héja

A díszítéshez:

  • tejszínhab

  • kókuszpehely

  • 1 felszeletelt citrom

Elkészítése:
A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd lassan hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet, a lisztet, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is. Kivajazott tepsiben 30 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a cukorral és a grízzel elkeverjük, kis lángon főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós, mintha tejbegrízt készítenénk. Amikor a krém kezd besűrűsödni hozzáadjuk a kókuszreszeléket is és főzzük még pár percig, majd a citrom héját is belekeverjük. A piskótát kettévágjuk és a narancslével belocsoljuk, így puha és lágy lesz. Megkenjük a krémmel. A sütemény tetejét bevonjuk tejszínhabbal és megszórjuk kókuszpehellyel, majd citromkarikákat teszünk rá és már kínálhatjuk is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!