A következő tanácsokkal sokkal boldogabb lesz az életed, és nem kell egész nap robotolnod a lakásban!

Szivacs a mikróban 

A mikrohullámú sütőben mindig nagy a káosz. Beleteszünk egy nedves, kellően habos szivacsot, beállítjuk 30 másodpercre a legalacsonyabb fokozaton, és ezután csak le kell törölni az odaragadt ételmaradékot. Nem mellesleg jó illatú lesz a belseje.

 

Kanapé 

Csak idő kérdése, hogy mikor lesz piszkos a kanapénk. Ahhoz, hogy ugyanúgy nézzen ki, mint amikor megvásároltuk kedvenc ülőgarnitúránkat, csak annyit kell tennünk, hogy rászórjuk a szódabikarbónát egy pár órára, és utána felporszívózzuk. Minden folt és rossz szag eltűnik! 

 

Vágódeszka 

A citrom és a só a legnagyszerűbb dolog ahhoz, hogy rendesen meg tudjuk tisztítani a vágódeszkánkat. Szórjuk le sóval a deszkát, aztán egy félbevágott citrommal dörzsöljük át. Ezután forró vízzel öblítsük le, és kész is! 

 

Kenyérpirító 

Egy fogkefe segítségével elérhetjük a nehezen elérhető helyeket is. 

 

Csapok 

Állítólag, ha zsírpapírral áttöröljük a csapokat, akkor nem lesz vízköves a felülete.

 

Vasaló  

Itt is a só lesz a legjobb barátunk! Öntsünk ki egy kis sót, tegyük a vasalót a "sóágyra", aztán kapcsoljuk be a vasalót maximális hőfokon, ügyelve arra, hogy ne legyen benne víz és legyen kikapcsolva a gőz funkció!  

 

Zsírfolt a ruhán

A legkönnyebb út, ha el akarjuk tüntetni a zsíros foltokat, ha van kéznél egy kréta! Egyszerűen csak dörzsöljük át a krétával a foltot és néhány óra múlva a kréta felszívja a zsírt. Ez a módszer akkor a leghatékonyabb, ha rögtön a "baleset" után megkezdjük a zsíros folt eltávolítását! 

 

Ablaktisztítás 

Mindenkinek van egy tippje az ablaktisztításhoz, de szerintünk ez a legjobb! Ha már túl vagyunk az ablakmosáson és szárazra akarjuk törölni, a legtutibb megoldás az újságpapír. Ez a módszer segít eltávolítani az összes foltot, és ragyogóbb lesz az ablakunk! 

 

Rossz szagok 

Tegyél egy teáskanál vanília kivonatot egy tálba, majd tegyük be az előmelegített sütőbe. A ház megtelik varázslatos vanília illattal, és minden rossz szag eltűnik a lakásból! 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!