Figyelj a hajad egészségére!

A méltán népszerű konty rendkívül kedvelt viselet minden korosztály számára –könnyű elkészíteni és egész napon át tartó mutatós frizurát eredményez. Minél méretesebb hajkoronával büszkélkedhetünk, annál jobban vonzzuk az elismerő pillantásokat. Időnként hallani, hogy a túl szoros konttyal többet ártunk, mint használunk, nézzük, mi az igazság!

Amikor az egész napos „szorongatás” után végre hagyjuk lélegezni a hajszálainkat, gyakran érezhetjük, hogy szinte fájnak –ami már bizonyítottan könnyen hajhulláshoz vezethet. Akár hisszük, akár nem, a szoros összegumizást már külön betegségként jegyzik, ennek az interneten könnyen utánajárhatunk.

Általában kontykészítés előtt érdemes kiegyenesíteni a hajat, így hosszabban maradhat egyben a hajkoronánk. Ha ezzel még nem ártanánk eleget a hajszálainknak, következhet a konty megkomponálása, ami minél feszesebb annál jobb alapon teszi tönkre hajszálaink gyökerét, a hajhagymáinkat. A feszítő hatást próbálják egész nap tompítani, de sokszor nem sikerül nekik és meg is van a baj: a meggyengült szálak tömegével maradnak kezünkben fésülködés után. Kérdéses, hogyha még a károsodott hajhagymák gyűjtenek is maguknak bátorságot újra hajszálat növeszteni, milyen minőségben tudja megtenni azt.

Ám fontos megemlíteni, hogy kellő odafigyeléssel megelőzhetjük a hajhullást. Amint észrevesszük, hogy fésülködéskor és hajmosáskor a szokásosnál több hajszál hullott ki, fontos hanyagolni a kontyolást, de amikor tehetjük, még az összegumizást is. Éjszakára semmiképp se hagyjuk összefogva –a haj mellett árt az alvás minőségének is.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!