Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 dkg margarin,
  • 1 egész tojás,
  • 2 evőkanál méz,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 2 dl tej.

A mázhoz:

  • 20 dkg margarin,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 3 evőkanál kakaó,
  • 6 evőkanál tej,
  • 20-30 dkg kókuszreszelék a beleforgatáshoz.

Elkészítés:

A cukrot, a margarint, a tojást, 2 evőkanál folyékony mézet habosra keverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és a cukros masszához keverjük, majd 2 dl tejjel hígítjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és lassú tűznél megsütjük. Sütés után kockára vágjuk és kihűtjük. Közben elkészítjük a mázat: a margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, a kakaót és a tejet. Felforraljuk, simára keverjük, rövid ideig hűtjük, majd a kihűlt kockákat a csokimázba forgatjuk és kókuszreszelékbe mártjuk.

Fotó: Kollár Imréné

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!