Mennyei édesség, ami mindenkit levesz a lábáról -hát persze, hogy a palacsinátról van szó!

Most egy rendhagyó receptet hoztunk, ami nem igényel sokkal több munkát, mint a sima palacsina, élményben mégis többet nyújt!

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 500 gramm búzaliszt

  • 800 ml tej kb.

  • 5 tojás

Töltelékhez:

  • 500 gramm túró

  • 2 tojás

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 citrom héja

  • 200 gramm eper

A tetejére:

  • 400 ml epres joghurt

  • 1 tojás

  • eperszeletek

Elkészítés:
1. Keverjük be a palacsintatésztát, hagyjuk 20 percig pihenni, majd süssük meg.

2. A túrót passzírozzuk át, keverjük el a vaníliával, és a tojások sárgájával.

3. A tojások fehérjéből, és a cukorból verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk a túrós keverékhez. Vágjunk darabokra néhány szem epret, és keverjük azt is hozzá.

4. Töltsük meg a palacsintákat a keverékkel, és miután felcsavartuk, tegyük egymás mellé őket a tepsibe. A joghurtot keverjük el a tojással, és keverjük hozzá az eperdarabkákat, ezzel öntsük le a palacsinták első sorát, ezután helyezzük rá a második sort, majd ezt is öntsük le a keverékkel. Díszítsük eperrel.

5. Tegyük a palacsintákat 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!