A gyerekek imádni fogják, és mindenkinek jut majd belőle!

Hozzávalók: 

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt 
  • 6 evőkanál langyos víz
  • 2-3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

tejszínkrémhez:

  • 5 dl tejszín ( Hulala ) 
  • 2 evőkanál zselatin, vagy egy csomag zseléfix 

csokikrémhez:

  • 15 dkg csokoládé
  • 10 dkg Ráma

bevonathoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg Ráma  

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvad, adjuk hozzá a margarint, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.


Néhány tipp:

Dermedés után akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, és ha kezünk lehetőleg nem remeg hozzá!

Én például nem a zselatinport használom, hanem a zseléfixet. Tökéletesen kemény habot lehet verni. Először a habot a gépben el kezdem felverni, majd ha már nem folyós hozzáadom a zseléfixet - csodás kemény habunk lesz. Vigyázat! Nagyon kevés cukor kell a Hulalába, mert édes!
Amikor az étcsokoládét olvasztom egy evőkanál olajat is szoktam beletenni.

 

Forrás: http://receptbazis.hu

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!