Ha rosszul érzed magad és ideje megújulnod, akkor mindenképp olvasd el!

1. hét 

Kelj fel fél órával korábban a szokásosnál, hagyj időt magadnak, hogy átgondold aznapi teendőidet, amit szeretnél megcsinálni, vagy elérni. Ilyenkor még a többiek alszanak, nem zavarják a gondolataidat. Ilyenkor még energiád 100%-a benned van, hiszen ha későn kelsz, akkor fáradtabb leszel! Hidd el, és érezd minden pórusodban, hogy 'ez egy új nap, egy új kihívás, egy új lehetőség. Egy új nap a sikerre és a boldogságra!'

Étkezés: mivel az életedet akarod megváltoztatni, fontos, hogy energiadús, ugyanakkor egészséges ételeket vegyél magadhoz. Fogyassz sok zöldséget-gyümölcsöt, gabonát. Ne egyél chipset, félkész termékeket, gyorskajákat. Este pedig ne egyél túl sokat lefekvés előtt. Hallgass a tested jelzéseidre. Méregteleníts, újítsd meg a szervezetedet. 

Sportolj. Ép testben ép lélek! Ezért testednek készen kell állnia a következő időszakban elkövetkezendő változásokra. Akár jógázhatsz, vagy futhatsz, de bármilyen új sportot is kezdhetsz. A lényeg, hogy rendszeresen foglalkozz vele. Mozgásnak számít az is, ha lift helyett gyalog mész fel a 10. emeletre, vagy éppen gyalogolsz néhány megállót... De ha ennél többet akarsz, menj el edzőterembe. 

2. hét: Tisztíts! 

Tisztítás a térben! Válogasd át a holmijaid és minden felesleges kacattól válj meg. Ami javíthatatlan, használhatatlan, dobd ki, ami még használható, dobozold be és vidd fel a padlásra, de ha nem akarsz régi energiákat tárolni otthon, akkor ajándékozd el a holmikat. Csak a legszükségesebb cuccaid tartsd meg: Mekkora fellélegzés lesz az otthonod számára, és a lelkednek is! Olyan dolgokat hagyj, amelyek pozitívan inspirálnak! Aztán takaríts is ki, moss fel, esetleg füstölőzz. 

Tisztulj 'üzletileg', 'jogilag': vannak idétlen ígéreteid, melyeket magunknak és másoknak megfogadtál, de sosem teljesítettél. Két választásod van: 1. fogod magad és megteszed; 2. engedd el. Ha már úgysem tudod megtenni, ne büntesd magad azzal, hogy állandóan visszahúz. Engedd el őket! 

Környezet: Zárj le minden olyan emberi kapcsolatod, mely rossz érzéssel tölt fel, mely depresszióba hajt. Nem vagy köteles olyan emberekkel kommunikálni, akik bántanak, vagy felidegesítenek. Engedd el őket! Valószínűleg nincsen közös utatok! Tanulj meg 'nem'-et mondani! DE! A barátok jönnek-mennek. Azonban a családodat ne hagyd veszni. Velük mindig tartsd a kapcsolatot és igyekezz helyrehozni a régi sérelmek miatti problémákat. Így szabaddá és szeretetté válsz! Erősítsd meg a jó emberi kapcsolataidat és mindent tegyél meg azért, hogy még jobbak legyenek!  

3 hét: tervek, célok, álmok

Írd le a céljaidat, álmaidat, terveidet! Amikor már eddig eljutottál, teljesen fel leszel pörögve! 

Ne csak az anyagi, de szerelmi, baráti, munkával kapcsolatos céljaidat írd le. Írj egy könyvet életedről, és legyen érdekes, amit látsz benne! Mindent jelen időben fogalmazz meg! Ne légy szerény! 

A céljaid eléréséhez, legyenek terveid is. Bár az Univerzum segít elérni céljainkat, még olyankor is, amikor nincsenek kész terveink hozzá, magadnak is megnyugtató és motiváló, ha látod magad előtt az utat. Napi rendszerességgel foglalkozz a terveid elérésével: reggel és este is. Ne csak a kis lépéseket lásd, hanem a végcél is lebegjen a szemed elől! 

4 hét: csináld másképp, csinálj valami újat

Akár kis dolgokkal is kezdheted: egy új/másik helyen kávézol a megszokott helyett; más úton menj dolgozni! Próbálj meg másképp élni. Az eddig magad számára kijelölt utat cseréld fel újra! Növeld a komfortzónád, lépj ki belőle! 

Az új szokások új eredményeket hoznak! Butaság azt gondolni, ha ugyanazt csináljuk, mint eddig, akkor majd most máshová fogunk eljutni! Éld át a félelmeidet és nézz szembe velük. Csak így tudod legyőzni őket! Ez pedig hatalmas erőst fog adni ahhoz, hogy egyre nagyobb energiával és hittel menj a céljaid felé. 

Pihenj! Ne tévézz! Az nem pihenés. Akkor inkább már hallgass meditációs zenéket, vagy tanulj valami újat! Sétálj, menj a természetbe. 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!