Hozzávalók:

  • 400 gramm búzaliszt
  • 0,5 teáskanálnyi só
  • 7 gramm instant élesztő por (1 csomag)
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 evőkanál olívaolaj
  • 220 ml víz
  • egy kevés liszt és olaj a tésztával történő munkához

Elkészítése:

1. Keverjük össze a lisztet a sóval, majd öntsük a gyúródeszkára, vagy egy tálba úgy, hogy egy kis halmot kapjunk, melynek bemélyedés van a közepén.
2. Egy megfelelő edénybe öntsünk meleg vizet, és ebben oldjuk fel az élesztőt és a cukrot, majd öntsük a lisztbe.
3. A halom közepéből kiindulva a kezünkkel, vagy egy fakanállal keverjük össze a tésztát úgy, hogy közben fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat. Igyekezzünk a széléről mindig a közepe felé keverni a masszát.
4. 5 percig gyúrjuk a tésztát, hogy simává és rugalmassá váljon.
5. Formázzunk a tésztából egy nagy gombócot.
6. A keverőedény alját és falát finoman permetezzük be olajjal, majd helyezzük bele a tésztagombócot. Fedjük le konyharuhával, vagy frissentartó fóliával. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten fél óráig. A tésztának ezen idő alatt körülbelül kétszeresére kell dagadnia.
7. Válasszuk szét két egyenlő részre a tésztát, majd mindegyiket sodorjuk ki laposra.
8. Hogy milyen feltéttel készítjük el a pizzát, az már a mi ízlésünkre van bízva. A feltéthez legtöbbször használt szószok a paradicsomos és a majonézes, érdemes hát ezzel megkenni a tésztát. Ha kolbászos feltétet készítünk, ügyeljünk rá, hogy vékony szeletekre vágjuk, vagy apró kockára.
A kemény sajtot reszeljük le. Bátran kísérletezzünk, adjuk hozzá a kedvenc fűszereinket, de felhasználhatunk friss zöldségzöldet is, mint például a kapor, petrezselyem, bazsalikom.

Forrás: ketkes.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!