Hozzávalók:

Tészta:

  • 28 dkg liszt

  • 20 dkg margarin

  • 2 dl tejföl

Töltelék:

  • 20 dkg margarin

  • 10 dkg liszt

  • 5 dl tej

  • 20 dkg sajt

  • 2 tojás

  • bors

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük a forrásban lévő tejjel, vigyázva, hogy a kapott massza ne legyen túl lágy. Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével együtt. Végül hozzáadjuk a sajtot, és közben ízesítjük.

Kis, fából készült, megfelelő vastagságú rudakra van szükség a tészta formára sütéséhez. A tészta csíkokból egyet-egyet feltekerünk a rudacskákra, megkenjük tojással, és megsütjük. Miután kisültek, óvatosan kiskanállal, esetleg habzsák segítségével megtöltjük azokat. A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!