Homokóra testalkat
Az ilyen típusú nők sokak számára a legvonzóbbak. Szerencsésnek is mondhatják magukat, mert csak arra kell odafigyelniük, hogy veszélyes mennyiségű súlyfelesleget ne szedjenek fel. A teljes testet megdolgozó edzésformák, kiegészítve kardióval segíthetnek ebben.

Körte testalkat
Több súlyt cipel a csípő táján, a fenéknél és a comboknál. Bár egészségesebb, mint az a típus, amelyiknél az extra zsír a hason rakódik le, súlykontroll nélkül a körte testalkatúak is fel tudnak szedni extra súlyt a derék és a has környékére. A megoldás a súlyemelés és a rendszeres kardió edzés, rezisztencia edzés a felsőtestre és egészséges étrend.

Téglalap testalkat
Ennél a testalkatnál a zsír egyenletesen oszlik el a testen. Általában az ilyen embereknek nagyon gyors az anyagcseréjük, de ez nem jelenti azt, hogy az egészséges életmód alapvető szabályait ne lehessen javasolni nekik. Ha nem figyelnek az egészségükre, az ilyen testalkatú embereknél ugyanolyan egészségi problémák merülhetnek fel, mint az ebből a szempontból sokkal több kockázatot rejtő testalkatoknál.

 

 

Alma testalkat
Ennél a típusnál az extra súly többnyire a hason halmozódik fel. Ezt zsigeri zsírnak nevezzük, ami nagyon mélyen van a bőr alatt, körülveszi a szerveket. Ez az oka annak, hogy az alma alkatú embereknél nagyobb a kockázata a különböző egészségi problémáknak, mint a szív- vagy a cukorbetegség. A megoldás a kiegyensúlyozott étrend és a kardió edzés. Mindkettő olyan egészséges szokás, amit neked is a mindennapjaid részévé kell tenned.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!