Hozzávalók

  • 100 g puha vaj,
  • 250 g liszt,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • csipet só,
  • 150 g cukor,
  • 2 tojás,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 teáskanál vanília kivonat,
  • 75 ml tej,
  • 4 db. alma,
  • 1 evőkanál barna cukor,
  • 1/2 teáskanál fahéj

Így készül

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.

3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.

4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat

5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.

6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.

Melegen és hidegen is finom.

A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.

Forrás: fengshuitrend.blog.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!