Hozzávalók:

  • 15 dkg barna cukor

  • 13 dkg liszt

  • 2 db tojás

  • 12 dkg vaj

  • 10 dkg csokoládé

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 tk. sütőpor

  • csipet só

A krémhez:

  • 1 db tojás

  • 15 dkg porcukor

  • 25 dkg ricotta

  • reszelt citromhéj

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 15 dkg málna

Elkészítése:
A csokoládét és a vajat felolvassztjuk, majd hozzá keverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyesével a tojásokat is.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az egészet összekeverjük.
Egy kicsi sütőformát kenjünk ki vajjal, és öntsük bele a masszát.
Egy tálba tesszük a ricottát, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tojást, a reszelt citromhéját, és kézi habverővel keverjük simára.
Végül belekeverjük a vaníliás pudingport is.
A sütőformában lévő massza tetejére öntsük rá a ricottás keveréket óvatosan, majd simítsuk el egyenletesen, és szórjuk a tetejére a málnaszemeket.(használhatunk helyette málnalekvárt is)
Kb 190 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük 40-45 percig, majd fólia nélkül még kb 10 percig.
Kockákra vágva kínáljuk. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!