Nem a szokásos kelt tésztás recept -ha valami különlegesebbre vágysz, mindenképp próbáld ki, nem fogod megbánni!

Hozzávalók:

  • 1 csésze kefir

  • 0,5 teáskanál só

  • 0,5 teáskanál cukor

  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

  • 1 csésze reszelt sajt

  • 150 gramm sonka

  • 2 csésze liszt

Elkészítés:

1. Keverd össze a kefirt a sóval, a cukorral, a szódabikarbónával.

2. Add hozzá a reszelt sajtot, és alaposan keverd össze.

3. Ezután a liszt következik, gyúrj egy kellemes állagú, könnyed masszát, de ne legyen se túl lágy, se túl kemény.

4. Oszd a masszát néhány egyenlő részre, majd formázz belőlük egy kerek lapot, és tegyél mindenik közepébe egy-egy kis adag kis darabokra vágott sonkát.

5. Tegyél rá egy másik lapot, és jól nyomkodd le a széleit.

6.Forró olajban süsd mind a két oldalát aranybarnára. Tálaláskor adhatsz hozzá friss tejfölt, vagy fokhagymás szószt.

Forrás: tudasfaja.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!