Ma már dollármilliókat keresnek apró szerepekkel is, de nem volt ez mindig így: színészek, akik alig kaptak valamit kitűnő játékukért cserébe.

Jonah Hill, a Wall Street farkasa című filmben. A kevés fizetés így is megérte neki, mert nem ágált ellene, viszont meghozta neki az Oscar-jelölést. Csak összehasonlításul: DiCaprio 25 millió dollárt kapott a szerepéért.

Tom Cruise a Magnolia című filmben. Ekkor már bőven sztárszínésznek számított, mégis elfogadta az alacsony fizetést, mert annyira tetszett neki a forgatókönyv. Golden Globe-ot kapott érte.

Brad Pitt a Thelma és Louise-ban. Az 1991-es szerep volt Pitt beugrója a nagyágyúk közé, úgyhogy bőven megérte neki ennyiért is.

Ryan Gosling a Fél Nelson című filmben. Oscar-jelölést ért neki a kis költségvetésű film.

Hilary Swank A fiúk nem sírnak című filmben. A fizetés ahhoz sem volt elég, hogy egészségbiztosítást kapjon. Azért a végén az Oscar-díj kárpótolta, és következő filmjében már hárommillió dollárt kapott.

Dustin Hoffmann a Diploma előtt című filmben. A fizetés alacsony volt ugyan, de a szerep nagyot lökött a karrierjén.

Jennifer Lawrence a Winters Bone – A hallgatás törvénye című filmben. A kezdő színésznő fizetés mellett nagyon jó kritikákat és egy Oscar-jelölést kapott.

Harrison Ford a Star Wars – Egy új remény című epizódban. Majdnem visszautasította a szerepet az alacsony fizetés miatt, de milyen jó, hogy nem tette. Az Ébredő erőért már 25 millió dollárt kapott

Jim Carrey az Igenemberben. Nem kért fizetést, hanem 36 százalékos részesedést, így 35 millió dollárhoz jutott.

Bill Murray az Okostojás című filmben. Annyira szívesen szerepelt Wes Anderson rendező filmjében, hogy elfogadta az alacsony fizetést. A színész még ennél is tovább ment: amikor gond akadt a forgatáson, és a stúdió nem akart szponzorálni egy, a forgatáshoz szükséges helikoptert, ő támogatta 25.000 dollárral a rendezőt.

 

Forrás: lemon.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!