Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 15 – 20 dkg laktózmentes margarin,
  • fél élesztő,
  • 2 evőkanál cukor,
  • só,
  • rizstej,
  • 2 vaníliás cukor
  • fél dl rizstej – a kész csigákat megkenni

A töltelék:

  • fél csomag keserű kakaó,
  • 10 – 15 dkg laktózmentes margarin,
  • cukor, rizstej.

Elkészítés:
Így 50 dkg lisztből, olyan 15-20 dkg laktózmentes margarinból, fél élesztőből, 2 kanál cukorból, ízlés szerinti sóból és annyi rizstejből készült, amennyivel puhára dagasztható.
Olyan 45 percet kelt, addig megcsináltam gőz fölött egy fél csomag keserű kakaóval és úgy 10-15dkg margarinnal (itt is ízlés szerint cukor) +annyi rizstej, hogy kenhető legyen a csokimáz. Így nem száraz és puha marad.
Nem sajnáltam a kakaómasszát, és mikor felvágtam nagyjából 2 cm-es karikákra tenyérrel kicsit összelapítottam, így nem kel magasra és szép marad :)
A végén tojás helyett 2 csomag vaniliás cukrot feloldottam fél dl rizstejben és azzal kentem meg bőségesen.

Holdosi Eszter Dóra receptje!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!