Bár van olyan hely a Földön, ahol a malac, a tyúk vagy épp a vadhús fogyasztását is épp olyan furcsa szemmel nézik, mint mi most az alábbi listán szereplő ételeket, összességében azért (a nagy átlagot tekintve) a magyar gasztro-kultúra ilyen szempontból nem lóg ki a sorból. Nem úgy a most következő országok és azok ételei, melyeket mi, európai emberek, valószínűleg még a kukába is csak mérsékelt undorral lennénk képesek kidobni...

Konzerv csirke.

Orosz halkonzerv.

Konzervsajtburger. Mi a ...?!

Préselt, folyékony szalonna.

Konzerv barna kenyér.

Sült madárpók, egyenesen Kambodzsából.

Balut, avagy a megtermékenyített kacsa vagy csirke tojás, melyet a madár kifejlődése után megfőzve fogyasztanak több helyen is a világon, például a Fülöp-szigeteken és Kambodzsában.

Kígyó és skorpió-bor, az ázsiai ínyencség.

Madárfészek leves, melyhez valódi madárnyálat használnak, ami roppant körülményes és ritka, éppen ezért a leves ára tulajdonképpen a csillagos eget súrolja.

Bébiegér-bor, mely voltaképpen rizsbor, amihez újszülött egereket dobnak bele a borba, amik így gyakorlatilag azonnal megfulladnak.

Tonhalszemgolyó, a Japánban és Kínában fellelhető ínyencség.

Escamoles, avagy a fekete Liometopum óriáshangya tojása, melyet előszeretettel fogyasztanak Mexikóban.

Mongol boodog, melyhez egész állatot (általában kecskét vagy mormotát) főznek meg belülről kifelé, ami azt jelenti, hogy szó szerint a saját bőrében sütik meg az állatot.

Egész birkafej, ami egy valódi mediterrán csemege. A finnyásoknak agy nélkül szolgálják fel.

Gusztustalan ételek

Denevérleves, egyenesen Thaiföldről.

 

Forrás: liked.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!