Egy egyszerű gesztus, mégis milyen sokat elmond!

Egymás felé forduló tenyerek

Ha így fogjátok egymás kezét, akkor a kapcsolatotok nem a szenvedélyen, hanem a ragaszkodáson alapul. Mind a ketten erős személyiségek vagytok, akik könnyen hoznak döntéseket, mert bíznak magukban.

Összekulcsolt ujjak

Az összekulcsolt ujjak már jelentős mennyiségű szenvedélyt és sziklaszilárd kapcsolatot jeleznek. Arra is utalnak, hogy jobban bíztok egymásban, mint bárkiben a világon, és nem csak szexuálisan, de lelkileg is megtalálták a másik feleteket. Együtt létezhettek igazán.

Egyujjas fogás

Ez a típusú kézfogás azt üzeni, hogy mindketten független szellemek vagytok, és ezt a szabadságot nem is akarjátok feladni – még egymásért sem. Tisztelitek a másik magánszféráját, de azért vigyázzatok: az ilyen kapcsolatok a legtöbbször barátsággá szelídülnek!

Az egyik kéz dominál

Amikor egyikőtök két kézzel fogja a másik kezét, az már komoly kapcsolatra utal, de egyúttal azt is szimbolizálja, hogy valaki bizonytalan ebben a kapcsolatban, a szerelme érzéseiben, és próbálja magához láncolni őt. Ami nem megy, nem kell erőltetni – ha a ragaszkodás nagyon egyoldalúvá válik, véget kell vetni a románcnak.

Összekarolás

A kézfogások közül ez sejteti a legmélyebb szerelmet, ami már-már barátság, de annál sokkal érzelmesebb, biztosabb, elfogadóbb. Akik általában összekarolnak, azok semmit sem szégyellnek, titkolnak, és ugyanúgy támaszkodnak a másikra, mint a másik őrájuk. Szimbiózis ez, ahol nem gyengítik, hanem erősítik egymást.

Laza kézfogás, lengetéssel

Akik lazán fogják egymás kezét és menet közben kicsit lengetik is, azok nem egy irányba tartanak. Talán valamelyiküknek már elege van a kapcsolat rutinjaiból és szabadulni akar, de egyelőre még nem mondja a szerelmének. Arra is van esély, hogy a pár egyik tagja sürgeti a másikat egy döntés meghozatalában.

Kézfogás nélkül

Ha a partnered nem hajlandó megfogni a kezed, netán egyikőtök se akarja ezt a gesztust, akkor két lehetőség is fennáll. Az egyik, hogy nem szeretitek egymást eléggé, ebben az esetben sürgősen szakítsatok, ne pocsékoljátok senki idejét. A másik, hogy túlságosan zárkózottak, félénkek vagytok ahhoz, hogy kézfogással jelezzétek: összetartoztok. Ha ez az igaz, akkor viszont ki kell nyílnotok, mert ezt igazán nem kell szégyellni.

 

Forrás: napjaink.org

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!