Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg cukor,

  • 4 db tojás,

  • 0.5 csomag sütőpor,

  • 8 ek víz,

  • 20 dkg finomliszt,

  • 5 dkg darált dió.

A krémhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor,

  • 3 dl tej,

  • 20 dkg margarin,

  • 15 dkg porcukor,

  • 1 csomag vaníliás cukor,

  • 10 dkg darált dió,

  • 3 ek rum.

A tetejére

  • 4 db tojásfehérje,

  • 20 dkg cukor,

  • 2 ek csokoládéforgács.

Elkészítés

Sütőtepsi mérete 25 x 37-es, papírral bélelni.
A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával a vízzel jó habosra felverjük, amit géppel könnyebb. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tojás felvert habját.

Kétfelé vesszük. Az egyikbe 5 dkg darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot, a másik sima piskóta marad, és a tepsi aljára ez kerül, majd erre öntjük a diós piskótát. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport a tejjel vaníliás cukorral felfőzzük. 20 dkg vajat a cukorral kikeverünk, majd a diót, rumot a kihűlt pudinghoz adjuk.

Sima krémet keverünk ki belőle, és ezt kenjük a kihűlt tésztára. A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőzön kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. Reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Lászlóné Buzási‎ receptje!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!