Hozzávalók / 8 adag
a tésztához:
-
35 dkg finomliszt
-
8 dkg vaj (v. margarin)
-
10 dkg cukor
-
2 ek méz
-
1 csipet só
-
1 csipet fahéj
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 db nagyobb tojás
a krémhez:
-
5 dl tej
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
15 dkg cukor
-
5 dkg vaj
-
25 dkg mascarpone
-
1cs. étkezési zselatin
a mázhoz:
-
10 dkg tortabevonó (étcsokis)
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött.
A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, és kétfelé vesszük. Ha keményebbnek éreznénk a masszát, lehet egy kevés tejföllel lágyítani. Egyenként kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán kb. 6 perc alatt megsütjük a lapokat. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat kihűtjük.
A pudingport sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat és a mascarponét habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz összemelegítjük a darabokra tördelt csokit és az olajat. Várunk vele, amíg hűl egy keveset, és kezd visszasűrűsödni. Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, és hagyjuk megdermedni.
A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok bepuhulnak, a krém összeáll, és szépen szeletelhető lesz.
Lászlóné Buzási receptje!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!