Hozzávalók / 8 adag

a tésztához:

  • 35 dkg finomliszt

  • 8 dkg vaj (v. margarin)

  • 10 dkg cukor

  • 2 ek méz

  • 1 csipet só

  • 1 csipet fahéj

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

  • 1 db nagyobb tojás

a krémhez:

  • 5 dl tej

  • 2 tasak tejszínízű pudingpor

  • 15 dkg cukor

  • 5 dkg vaj

  • 25 dkg mascarpone

  • 1cs. étkezési zselatin

a mázhoz:

  • 10 dkg tortabevonó (étcsokis)

  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a felvert tojással összemelegítjük gőz fölött.
A lisztet összedolgozzuk a felmelegített keverékkel, és kétfelé vesszük. Ha keményebbnek éreznénk a masszát, lehet egy kevés tejföllel lágyítani. Egyenként kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán kb. 6 perc alatt megsütjük a lapokat. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, hogy sülés közben ne púposodjon fel! A lapokat kihűtjük.
A pudingport sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve forrón belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat és a mascarponét habosra keverjük a kihűlt pudinggal, majd a krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó lapon. Ráhelyezzük a felső lapot, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz összemelegítjük a darabokra tördelt csokit és az olajat. Várunk vele, amíg hűl egy keveset, és kezd visszasűrűsödni. Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, és hagyjuk megdermedni.
A süteményt alufóliával lefedjük, és egy éjszakán át hűtőben hagyjuk. Másnapra a lapok bepuhulnak, a krém összeáll, és szépen szeletelhető lesz.

Lászlóné Buzási receptje!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!