A legtöbbet pedig te is saját hasznodra fordíthatod.

1. Ha nem tudod a választ

„Ha egy olyan csoportos helyzetben találod magad, ahol egy tanár, menedzser vagy előadó kérdéseket tesz fel, és te nem tudod a megoldást, arra én ezt javaslom: ha ez a személy rád néz, miközben felteszi a kérdést, vedd fel vele a szemkontaktust, majd ezt szakítsd meg úgy, hogy ránézel egy másik emberre, amikor befejezte a kérdést. Ilyenkor a figyelme arra fog irányulni, akit te figyelsz, ő pedig úgy fogja érezni, hogy muszáj válaszolnia a kérdésre.”

2. A konfliktusok ellen

„Az egyik legjobb módja annak, hogy elkerüld a munkahelyi drámázást, az, hogy az embereket a hátuk mögött nem kibeszéled, hanem dicsérni kezded.”

3. Békülésre tökéletes

„Amikor valamivel felidegesítem a férjem, vagy összeveszünk, és ő nem akar beszélgetni velem, várok néhány percet, és felteszek neki egy látszólag ártalmatlan kérdést. Például hogy hogy működik az autónak ez vagy az az alkatrésze, vagy valami hasonlót. Ettől mindig elkezd beszélni, 5 percig abba sem hagyja, és kész is. Mindenki boldog, és tovább is léptünk.”

4. Micsoda kérdés!

„Gyakran kell konferenciákon beszélnem, és megtanultam, hogy sok előadó használja ezt a trükköt. Ha van egy bizonyos kérdés, amire válaszolni kell (és nem biztosak benne), mindig azzal kezdik, hogy 'milyen klassz ez a kérdés (stb, stb)'. Nagy általánosságban a kérdező fél nagyon boldog lesz azért, mert a kérdését az előadó mindenki más előtt dicsérte, és sokkal kevésbé lesznek kritikusak, valamint a válaszra sem annyira figyelnek már.”

5. Közös oldal

„Amikor valaki mérges vagy feldúlt, mondd azt, hogy 'szerintem ez teljesen érthető.' Ettől úgy fogja érezni, hogy ő győzött, és a dühét nem feléd irányítja majd, mert úgy gondolja majd, hogy az ő oldalán állsz.”

6. De miééért?

„A legkisebb gyermekem most lépett bele a 'miért?' szakaszba. Egy cikkben olvastam, hogy a legjobb módszer a sokadik kérdés után az, ha megkérdezed tőle, 'nem vagyok benne biztos, te mit gondolsz, miért?'. Ilyenkor saját maguk megválaszolják a kérdést, neked pedig csak annyit kell mondani, hogy 'szerintem ez szuper ötlet', és rögtön tovább is léphettek.”

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!