Hoztunk neked 8 alapvető bőrápolási tanácsot, amitől tiszta és ragyogó lesz a bőröd!

Rendszeresen tisztítsd meg az okostelefonod képernyőjét! 

Előfordult már veled, hogy kiütés jelent meg az arcodon? Ha igen, akkor lehet pont emiatt lett kiütéses vagy duzzadt az arcbőröd. A rendszeres képernyő tisztítás segít ezt megakadályozni, és nem lesz több kiütés vagy esetleg pattanás az arcodon. 

 

Rendszeresen mosd meg a smink ecseteidet! 

Ha ezeket az ecseteket nem megfelelően használod, súlyos pattanásokkal fogsz szembenézni egy idő után. Ha havonta 1-szer megtisztítod az ecseteidet akkor az arcod hálás lesz érte! 
Langyos víz és szappan csodákra képes! 

 

Figyelj oda mit eszel! 

A cukros és a zsíros ételek az első számú ellensége az egészséges bőrnek. Ezt mindenki tudja. Viszont valamilyen oknál fogva az emberek képesek ezt elfelejteni, ha szigorú diétába fognak. Nem egészséges, ha megvonjuk magunktól a szükséges vitaminokat, és ezt a bőrünk is megérzi. Tehát ha diétázunk, akkor is figyeljünk oda a nélkülözhetetlen vitaminokra és ásványi anyagokra.  

 

Az arcradír helyes használata!

A heti egy arcradírozás egy nőnek alapfeltétel. Viszont ha nagyon erősen és durván dörzsöljük, az nem tesz jót a bőrnek, akár gyulladást is okozhat. Erre figyeljetek oda! 

 

Medence használat után, ne felejtsd el a krémet! 

Az uszodai vegyszerek kiszárítják a bőrt, ezért ajánljuk a hidratáló krém használatát. Úszás után, most meg az arcod alaposan és kend be valamilyen tápláló krémmel. 

 

Edzés után zuhanyozz le! 

Edzés után az embernek semmi kedve letusolni, viszont ez a legnagyobb hiba amit tehetsz! Az izzadság miatt eltömődnek a pórusok, így mitesszerek és pattanások alakulnak ki. Tehát ne legyél lusta! 

 

Kerüld el a forró zuhanyzást/fürdést!

A nagyon forró fürdő vagy zuhany felsértheti a bőrödet, és ki is szárítja. Tartsd szem előtt a víz hőmérsékletét! 

 

Igyál sok vizet! 

Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot vigyünk be a testünkbe! Ha nem iszunk elég vizet a nap folyamán, az meglátszik a bőrünkön! Egy felnőtt embernek 2-2,5 liter folyadékot kell meginnia egy nap! Ugye te sem akarsz a narancsbőrrel küzdeni? 

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!