Morgan Mikenas – aki fintness videókat és hajápolási tanácsokat szokott megosztani követőinek, most egyik bejegyzésében elárulja, hogy miért nem borotválja hónalját már több mint egy éve!

Megan Mikenas, egy bátor fiatal blogger egy éve nem borotválj a hónalját és lábát sem szörteleníti, most pedig fényképeivel kampányol a természetes szépségért!

Elmesélte, hogy amikor 11-12 éves volt, iskolatársai tornaórán mindig csúfolódtak vele a szőrös lába miatt. Egyik alkalommal sírva szaladt haza az iskolábol, hogy megkérdezze anyukájától, hogyan borotválhatja le a szőrt a lábáról.

De tavaly év elején végleg abbahagyta az egészet és már több mint egy éve nem borotválja hónalját és lábát szem szőrteleníti…

…és meg is indokolja, hogy miért: “Azt hiszem, hogy az első számú oka, amiért abbahagytam a
szőrtelenítést, az idő. Egyszerűen túl sok időt vesz ígénybe!

“Rájöttem, hogy túl sok időt töltöttem el fölöslegesen. Előtte zuhanyozni kell, aztán alaposan mindenhol leborotválni, majd hajat mosni, szárítani, mintha más elfoglaltság nem létezne… és minden második nap lehet előlről kezdeni az egészet.”

“Egyik nap megkérdeztem magamtól, hogy miért csinálom az egészet? Rádöbbentem, hogy túl sok időt pazaroltam rá eddig.”

Miután abbahagytam az egész ceremóniát, lábamon a szőrzet növekedni kezdett, és rájöttem, hogy ebben is van szépség, méghozzá természetes szépség.” “Szóval így kezdődött az egész.”

“Amikor még borotváltam magam, utána mindig viszketett és ez is nagyon kellemetlen volt. Azt hiszem, hogy ez a második ok, amiért úgy döntöttem, hogy többé nem borotválom magam.

“Nem azt akarom mondani, hogy ezután mindenki hagyja abba a szőrtelenítést, vagy mindenki hagyja meg a hónaj szőrzetét. Csak azt szeretném, hogy mindenki találja meg azt, ami számára a legkényelmesebb.”

Morgan azt is elárulta, hogy gyermekotthonban dolgozik, ahol a gyerekek brutálisan őszinték ezzel kapcsolatosan.

“Ha magunkra összpontosítunk, és kényelmesen érezzük magunkat a saját bőrünkben, akkor kevésbé fog érdekelni, hogy mit gondolnak mások, és sokkal nyugodtabbak leszünk.

“Légy önnmagad, nem kell semmit sem rejtegetned mások elől.”

Hozzátette: “Ki tudná megmondani, hogy mi az igazi szépség? Számomra a szépség nem egy olyan dolog, amit
valaki előre meghatároz. Úgy vagy szép, ahogy vagy. Ez az igazi természetes szépség!”

Mi a véleményed?

Forrás: buzzblog.eu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!