Ezeket az információkat tényleg csak a film mániások tudják! Te észrevetted őket?

Vasember 2.

A vége főcím után megjelenik egy térkép a vásznon, amelyen minden olyan helyszínt megjelöltek, amelyen valamelyik Bosszúállók karakter felbukkan: Amerika Kapitány a Déli-Sarkon, Hulk New York-ban, Thor pedig Új-Mexikóban. Jó példa arra, hogy hogyan promózzuk jó előre a következő filmeket. (Paramount Pictures)

A vége főcím után megjelenik egy térkép a vásznon, amelyen minden olyan helyszínt megjelöltek, amelyen valamelyik Bosszúállók karakter felbukkan: Amerika Kapitány a Déli-Sarkon, Hulk New York-ban, Thor pedig Új-Mexikóban. Jó példa arra, hogy hogyan promózzuk jó előre a következő filmeket. 


Legenda vagyok

A filmben New York utcáin látni lehet egy posztert, amiben Superman jele Batman logójában jelenik meg. Nem véletlenül, a Legenda vagyok producer, Akiva Goldsman ugyanis korábban dolgozott egy Batman/Superman crossover filmben. (Warner Bros.)

A filmben New York utcáin látni lehet egy posztert, amiben Superman jele Batman logójában jelenik meg. Nem véletlenül, a Legenda vagyok producer, Akiva Goldsman ugyanis korábban dolgozott egy Batman/Superman crossover filmben. 


Kill Bill 1

Azt hiszed, hogy a Menyasszony neve elhangzik a film második részében? Pedig nem, az csak akkor látszik, amikor a kamera a repülőjegyét mutatja. Bill Kölyöknek nevezi a Menyasszonyt, de ezt persze csak becézésnek szánja. (Miramax Films)

Azt hiszed, hogy a Menyasszony neve elhangzik a film második részében? Pedig nem, az csak akkor látszik, amikor a kamera a repülőjegyét mutatja. Bill Kölyöknek nevezi a Menyasszonyt, de ezt persze csak becézésnek szánja. 


Vasember 

Amikor Tony Stark leveszi a Vasember páncélját, a kamera megmutatja Tony néhány másik találmányát. Láthatjuk például Amerika Kapitány pajzsát is a bal oldalon. (Paramount Pictures)

Amikor Tony Stark leveszi a Vasember páncélját, a kamera megmutatja Tony néhány másik találmányát. Láthatjuk például Amerika Kapitány pajzsát is a bal oldalon. 


Harcosok klubja 

David Fincher a film összes jelenetében elrejtett egy Starbucks poharat. Ezt azzal indokolta, hogy amikor 1984-ben LA-be költözött, sehol nem lehetett rendes kávét kapni. Egészen addig, amíg a Starbucks meg nem nyitott. Örök hála nekik a jó kávéért! (20th Century Fox)

David Fincher a film összes jelenetében elrejtett egy Starbucks poharat. Ezt azzal indokolta, hogy amikor 1984-ben LA-be költözött, sehol nem lehetett rendes kávét kapni. Egészen addig, amíg a Starbucks meg nem nyitott. Örök hála nekik a jó kávéért! 


Batman

A film elején Alexander Knox egy dedikált Batman rajzot kap, amit Bob Kane írt alá. Ő pedig nem más, mint a képregény eredeti alkotója. (Warner Bros.)

A film elején Alexander Knox egy dedikált Batman rajzot kap, amit Bob Kane írt alá. Ő pedig nem más, mint a képregény eredeti alkotója. 


King Kong 

Amikor a hajó megérkezik a szigetre egy morze üzenetet kap a legénység, melyet a filmben úgy fordítanak, hogy elfogatóparancs van Carl Denham (Jack Black) ellen. A helyes fordítás azonban a következő: Mutasd a majmot! (Universal Pictures)

Amikor a hajó megérkezik a szigetre egy morze üzenetet kap a legénység, melyet a filmben úgy fordítanak, hogy elfogatóparancs van Carl Denham (Jack Black) ellen. A helyes fordítás azonban a következő: Mutasd a majmot!


Star Wars: Az ébredő erő 

Abban a jelenetben, amikor Rey véletlenül a rossz ajtót nyitja ki Han Solónak és Chewbaccának Az elveszett frigyláda fosztógatói c. filmből hallható egy jellegzetes hang. Érdemes figyelni! (Wald Disney Studios Motion Pictures)

Abban a jelenetben, amikor Rey véletlenül a rossz ajtót nyitja ki Han Solónak és Chewbaccának Az elveszett frigyláda fosztógatói c. filmből hallható egy jellegzetes hang. Érdemes figyelni! 


Zootropolis - Állati nagy balhé

A mese menyétjének, Duke Weaseltonnak ugyanaz az Alan Tudyk adta a hangját, aki a Jégvarázsban Bronzország hercegét vagyis Duke Weseltont keltette életre. (Walt Disney Studios Motion Pictures)

A mese menyétjének, Duke Weaseltonnak ugyanaz az Alan Tudyk adta a hangját, aki a Jégvarázsban Bronzország hercegét vagyis Duke Weseltont keltette életre.


Tron 

Még egy Pac-Man is megjelenik a filmben. Ha figyelmesen nézed, meglátod, ahogy elhalad fölötte a kamera. (Buena Vista Distribution)

Még egy Pac-Man is megjelenik a filmben. Ha figyelmesen nézed, meglátod, ahogy elhalad fölötte a kamera.


A tégla 

Minden haláleset előtt megjelenik egy X a filmben. Scorsese ezzel Howard Hawks rendező előtt tiszteleg, aki az 1932-es A Sebhelyesarcú c. film rendezője volt, és az X nála tűnt fel először. (Warner Bros.)

Minden haláleset előtt megjelenik egy X a filmben. Scorsese ezzel Howard Hawks rendező előtt tiszteleg, aki az 1932-es A Sebhelyesarcú c. film rendezője volt, és az X nála tűnt fel először. 


Toy Story - Játékháború

Azt észrevetted, hogy ebben a mesében feltűnik ugyanaz a szőnyeg, amit a Ragyogás kísérteties hoteljének a folyosóján is láttunk? (Buena Vista Pictures)

Azt észrevetted, hogy ebben a mesében feltűnik ugyanaz a szőnyeg, amit a Ragyogás kísérteties hoteljének a folyosóján is láttunk? 


Aladdin 

Miki egér szinte minden Disney rajzfilmben feltűnik. Aladdin története sem kivétel. Jázmin hercegnő tigrisnek egér fülei vannak a mese egyik jelenetében. (Buena Vista Pictures)

Miki egér szinte minden Disney rajzfilmben feltűnik. Aladdin története sem kivétel. Jázmin hercegnő tigrisnek egér fülei vannak a mese egyik jelenetében. 


Charlie angyalai 

Amikor Drew Barrymore karaktere a filmben meztelenül leesik a szomszéd kertjébe, abba a házba megy be, amelyikben több mint húsz éve az E.T. – A földönkívüli jeleneteit forgatták. Sőt, a tv mögött még a film plakátja is látható. (Columbia Pictures/ Universal Pictures)

Amikor Drew Barrymore karaktere a filmben meztelenül leesik a szomszéd kertjébe, abba a házba megy be, amelyikben több mint húsz éve az E.T. – A földönkívüli jeleneteit forgatták. Sőt, a tv mögött még a film plakátja is látható.


Kapj el, ha tudsz

A filmben Leonardo DiCaprio Frank Abagnale karakterét játssza. Az igazi Frank pedig egy rövid időre meg is jelenik a filmben. Ő az egyik karakter, aki segíti Abagnale letartóztatását. (DreamWorks Distribution)

A filmben Leonardo DiCaprio Frank Abagnale karakterét játssza. Az igazi Frank pedig egy rövid időre meg is jelenik a filmben. Ő az egyik karakter, aki segíti Abagnale letartóztatását.


A majmok bolygója

Az eredeti filmben megjelenik a három bölcs majom. (20th Century Fox)

Az eredeti filmben megjelenik a három bölcs majom.


Az elveszett frigyláda fosztogatói

A filmben R2-D2 és C-3PO is tiszteletét teszi. (Paramount Pictures)

A filmben R2-D2 és C-3PO is tiszteletét teszi.


Becstelen Brigantyk

Az egyik jelenetben egy sárga falevél hullik a zsidó származású osztrák katonára, amely a Dávid csillagot jelképezi, melyet a zsidóknak megkülönböztető jelzésként kellett viselniük. (Paramount Pictures)

Az egyik jelenetben egy sárga falevél hullik a zsidó származású osztrák katonára, amely a Dávid csillagot jelképezi, melyet a zsidóknak megkülönböztető jelzésként kellett viselniük.


Die Hard 3. 

McClane arra a kérdésre válaszolva, hogy mit csinált a második rész történései óta, azt válaszolja:„Bagóztam szakadásig és bambán bámultam a tévét. A mondat második fele egy sor a „Flowers in the Wall” című The Statler Brothers-számból, ami a Ponyvaregény egyik betétdala. (20th Century Fox)

McClane arra a kérdésre válaszolva, hogy mit csinált a második rész történései óta, azt válaszolja:„Bagóztam szakadásig és bambán bámultam a tévét. A mondat második fele egy sor a „Flowers in the Wall” című The Statler Brothers-számból, ami a Ponyvaregény egyik betétdala.


Lilo és Stitch -A csillagkutya

Igen, Dumbo látható Lilo festőállványán. Sőt, a kis elefánt története után Lilo és Stitch meséje volt az első, melyben ismét akvarell hátteret használtak az alkotók. (Buena Vista Pictures)

Igen, Dumbo látható Lilo festőállványán. Sőt, a kis elefánt története után Lilo és Stitch meséje volt az első, melyben ismét akvarell hátteret használtak az alkotók.


Deadpool 

Deadpool Bob nevű haverja az eredeti képregényekben Hydra Bobként ismert, hiszen a Hydra ügynöke volt addig, amíg össze nem futott Deadpoollal, aki szárnysegédjévé fogadta. A filmben persze nem használhatták a Hydrát, így Bob megmaradt Deadpool ismerősének. (20th Century Fox)

Deadpool Bob nevű haverja az eredeti képregényekben Hydra Bobként ismert, hiszen a Hydra ügynöke volt addig, amíg össze nem futott Deadpoollal, aki szárnysegédjévé fogadta. A filmben persze nem használhatták a Hydrát, így Bob megmaradt Deadpool ismerősének. 


Vissza a jövőbe 

Amikor Marty megérkezik a múltba, egy farmer földjén landol, aki a saját fiat Shermanként emlegeti. A postaládájukon pedig a Peabody felirat látható. Nem véletlenül. Sherman és Peabody rajzfilmfigurák voltak, akiknek volt egy időgépük. (Universal Pictures)

Amikor Marty megérkezik a múltba, egy farmer földjén landol, aki a saját fiat Shermanként emlegeti. A postaládájukon pedig a Peabody felirat látható. Nem véletlenül. Sherman és Peabody rajzfilmfigurák voltak, akiknek volt egy időgépük. 


A nagy Lebowski

A film elején amikor a Töki tejet vesz Ralph üzletében a számlát 1991. Szeptember 11-re állítja ki. Aztán felnéz a tv-re, ahol az idősebb George Bus Irak megtámadásáról beszél: Tűrhetetlen! Tűrhetetlen a Kuvait elleni aggresszió! (Gramercy Pictures)

A film elején amikor a Töki tejet vesz Ralph üzletében a számlát 1991. Szeptember 11-re állítja ki. Aztán felnéz a tv-re, ahol az idősebb George Bus Irak megtámadásáról beszél: Tűrhetetlen! Tűrhetetlen a Kuvait elleni aggresszió! 

Forrás: axn.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!