Hozzávalók:
-
12 dkg liszt
-
2 dl tej
-
3 tojás
-
2 alma
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál cukor
-
fél teáskanál őrölt fahéj
-
csipetnyi só
-
olaj
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tejjel elkeverjük és a tésztához öntjük, jól összekavarjuk. A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk és óvatosan a tésztához adjuk. Felforrósítjuk a serpenyőt, egy csepp olajat öntünk bele és kisütjük a palacsintákat. Mikor elkészült, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de önmagában is isteni.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!