Ugye te sem hiszed, hogy csupán az agyunk játéka az egész.

Az álmok jelentése mindig is foglalkoztatta az embereket, és az álmunkban megjelenő képek különösen jó eszközként szolgálnak arra, hogy jobban megismerjük magunkat, vagy akár a jövőnket is.

Az álmaink értelmezésével megfejthetünk olyan magunkkal kapcsolatos dolgokat, amikre talán nem is gondoltunk egészen eddig.

Megcsalás -  felmérések a leggyakoribb álmok között tartják számon a megcsalást. Sokan vannak, akiknél olyan kép jelenik meg, hogy a párjuk megcsalja őket, akár a legközelebbi ismerősükkel. Sokakban megfogalmazódik ilyenkor a kérdés, vajon mekkora a valóságalapja ilyenkor a megcsalásnak. A szakemberek szerint arra utal, hogy félted a párodat, és esetleg elhanyagoltnak érezheted magad.

Halál - Ez a második leggyakoribb olyan álomkép, amely azt sugallhatja nekünk, hogy párunk megcsal minket. Ha viszont azt álmodjuk, hogy meghalunk, az azt jelenti, hogy valamit be akarunk fejezni. Amennyiben megjelenik a párunk is az álomban, akkor ez a párkapcsolat végét jelentheti, harmadik személyt a kapcsolatban. Ne ijedjünk meg saját halálunktól! A halálról szóló álom nem feltétlenül rosszat jelent, hanem egy új és szebb jövő kezdetét. 

Kieső és vérző fog - Az álomszakértők véleménye megoszlik. Van, aki szerint a fog a hatalom és az önbecslés jelképe, ha tehát azt álmodjuk, hogy kihullik a fogunk, az arra is utalhat, hogy valaki éppen most döntötte porba mindezt. Mások szerint pedig hűtlenség jele lehet, szakítást is jelezhet a kihulló fog.

Víz - ha az álmodban vízzel érintkezel, vagy fontos részét képezi a történetednek, akkor bizony a szeretteiddel kapcsolatos dolgok aggasztanak. Esetleg túlterheltnek téged vagy éppen ellenkezőleg, több odafigyelésre van szükséged tőlük.

Tűz - a szabadság és a szenvedély szimbóluma. Ha arról álmodsz, hogy körülötted tűz van, akkor a túlterheltség bizony téged is utolért.

Járművek - autó, motor, bicikli, tehát bármi, amivel távolabbra tudsz eljutni. A jelentése az útkeresés, a bizonytalanság. Keresed a helyed, szeretnél rálelni a jó útra.

Üldözés - ha valami vagy valaki elől futsz, többségben az eltitkolt belső félelmeinket jelenti. 

Iskolai vizsgahelyzetek - az emberek többségének a rémálma, mikor egy egész osztály előtt kell beszámolni a tudásról.

Szörnyek és démonok - Ha magunkat látjuk szörnyként, akkor a személyiségünk rossz irányba változott, esetleg vannak olyan dolgok, amiket nem szeretünk magunkban.

Épületek, lakás - az építmények az agyat szimbolizálják és azt, hogyan működik. Minden különálló szobarész egy, a te személyiségedből, memóriádból és az érzelmeidből.

Zuhanás, esés - egyértelműen az elengedés szimbóluma. Talán van valami, amihez már túlságosan és feleslegesen ragaszkodsz régóta. Engedd el!

Meztelenkedés - nagyon gyakori álom. A megalázástól való félelmet szimbolizálja. A másodlagos értelmezés szerint viszont nem az igazi arcodat mutatod a világnak, ami mélyen valójában téged is aggaszt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!