Mennyei édesség, ami mindenkit levesz a lábáról -hát persze, hogy a palacsinátról van szó!
Most egy rendhagyó receptet hoztunk, ami nem igényel sokkal több munkát, mint a sima palacsina, élményben mégis többet nyújt!
Hozzávalók:
A palacsintához:
-
500 gramm búzaliszt
-
800 ml tej kb.
-
5 tojás
Töltelékhez:
-
500 gramm túró
-
2 tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citrom héja
-
200 gramm eper
A tetejére:
-
400 ml epres joghurt
-
1 tojás
-
eperszeletek
Elkészítés:
1. Keverjük be a palacsintatésztát, hagyjuk 20 percig pihenni, majd süssük meg.
2. A túrót passzírozzuk át, keverjük el a vaníliával, és a tojások sárgájával.
3. A tojások fehérjéből, és a cukorból verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk a túrós keverékhez. Vágjunk darabokra néhány szem epret, és keverjük azt is hozzá.
4. Töltsük meg a palacsintákat a keverékkel, és miután felcsavartuk, tegyük egymás mellé őket a tepsibe. A joghurtot keverjük el a tojással, és keverjük hozzá az eperdarabkákat, ezzel öntsük le a palacsinták első sorát, ezután helyezzük rá a második sort, majd ezt is öntsük le a keverékkel. Díszítsük eperrel.
5. Tegyük a palacsintákat 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!