Nem a szokásos kelt tésztás recept -ha valami különlegesebbre vágysz, mindenképp próbáld ki, nem fogod megbánni!
Hozzávalók:
-
1 csésze kefir
-
0,5 teáskanál só
-
0,5 teáskanál cukor
-
0,5 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csésze reszelt sajt
-
150 gramm sonka
-
2 csésze liszt
Elkészítés:
1. Keverd össze a kefirt a sóval, a cukorral, a szódabikarbónával.
2. Add hozzá a reszelt sajtot, és alaposan keverd össze.
3. Ezután a liszt következik, gyúrj egy kellemes állagú, könnyed masszát, de ne legyen se túl lágy, se túl kemény.
4. Oszd a masszát néhány egyenlő részre, majd formázz belőlük egy kerek lapot, és tegyél mindenik közepébe egy-egy kis adag kis darabokra vágott sonkát.
5. Tegyél rá egy másik lapot, és jól nyomkodd le a széleit.
6.Forró olajban süsd mind a két oldalát aranybarnára. Tálaláskor adhatsz hozzá friss tejfölt, vagy fokhagymás szószt.
Forrás: tudasfaja.com
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!