Hozzávalók a tésztához:
50 ml tej
2 evőkanál kakaópor
150 g vaj
180 g liszt
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
4 tojás
120 g porcukor
700 g tehéntúró
200 g tejföl
125 g vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
A csokoládébevonathoz:
100 g tejcsokoládé
50 g vaj
Elkészítés:
A tejet, a kakaóport, a vajat és a cukrot tegyük egy edénybe, majd lassú tűzön melegítsük fel. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Amikor már hideg, keverjük hozzá a sütőport és a tojást. Keverjük át habverővel, vagy kézi robotgéppel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, vagy alufóliával és öntsük bele a tésztát, 180 fokos sütőben süssük 25 percig.
A tésztát vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd vegyük ki a tepsiből. A krémet készítjük el: a vajat keverjük ki a porcukorral és a tojássárgájával.
Adjuk hozzá a túrót és a tejfölt, kevergessük, amíg krémes állagú lesz. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, majd keverjük hozzá a túrós krémhez és adjuk hozzá a vaníliaaromát. A krémet tegyük a hűtőbe.
A kakaós tésztát vágjuk 10 egyenlő csíkra.
Egy tepsit béleljünk ki fóliával és tegyük bele a tésztacsíkok felét, hogy egyenlő távolságra legyenek egymástól.
A túrókrémet töltsük habzsákba és a tésztacsíkok közötti helyet töltsük ki a krémmel.
A második réteg tésztát a krémre tegyük rá. A tésztacsíkok közötti helyett töltsük ki a túrókrémmel.
A csokoládémáz: a csokoládét tördeljük apró darabokra és tegyük egy edénybe a vajjal együtt, gőz felett olvasszuk meg, majd kenjük el a tészta tetején. Tegyük 30 percre hűtőszekrénybe.
Ha szeretnénk, a csokoládémázat helyettesíthetjük reszelt csokoládéval. Ekkor a tészta tetejét szórjuk meg csokoládéreszelékkel, majd papírból vágjunk néhány csíkot és négyzethálóként tegyük a tészta tetejére, megszórjuk porcukorral, így sakktábla formájú lesz a sütemény teteje is.
A tésztát a fólia segítségével kiemeljük a tepsiből és már szeletelhetjük is.