Manapság már sokkal egyszerűbb bankkártyával fizetni. Nem kell aprópénzt vagy papírpénzt cipelni magunkkal és sok üzletben kisebb összegeket is ki lehet fizetni bankkártyával.

 

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem találkozunk problémákkal a bankkártyás fizetés alkalmával. Ha például külföldön vagyunk, bankot váltunk vagy nincs elég pénz a számlánkon, nehezen megy a fizetés.

 

Tyson Crawley tavaly szeptemberben tette fel az internetre a történetét a Facebookra.

Megtankolta a kocsiját és vett egy csésze kávét. Amikor fizetni akart, nem tudott, mert nem tudta a hitelkártya pinkódját és a régi bankkártyája otthon maradt.

Aztán odament hozzá egy idegen és felajánlotta segítségét és valami hihetetlent mondott neki.

 

“Ma valami hihetetlen történ velem

Ma reggel 6 óra 20 perckor megtankoltam az autót aztán vettem egy jeges kávét. Aztán persze mentem fizetni. Egy férfi állt előttem, aki szintén kávét vett.

Előző este az összes pénzemet átutaltam az új számlámra és amikor fizetni kellett, rájöttem, hogy nincs nálam az új bankkártyám.

Ekkor egy másik bankkártyával akartam fizetni de annak meg már nem tudtam a pin kódját. Ekkor a telefonomon megpróbáltam gyorsan egy másik kódot kérni de nem sikerült. Siettem, be kellett érnem a munkahelyemre, kutyám jó hangosan ugatott, nagyon ideges lettem.

A férfi aki előttem fizetett megfordult és megkérdezte:
“Pénzre van szükséged?”

 

Nem,nem. -válaszoltam. Csak nem emlékszem a pin kódra.

A férfi ezután a kasszánál termett.

Nem, nem, tudok én fizetni csak nem jutok most éppen a pénzemhez!

A kasszás is annyira meglepődött, mint én.

-Ez egy szabad ország és annak fizetek, akinek akarok.- mondta a férfi.

De nem egy kis összeg volt, amit fizetett, 110 dollárról volt szó.

A férfi még egyszer elmondta, hogy minden rendben, aztán én végül is köszönettel elfogadtam a segítségét.

Aztán odamentem hozzá és megkérdtem, írja fel a nevét és a telefonszámát, hogy vissza tudjam fizetni neki a pénzt. Kért a pénztárostól egy darab papírt, ráírt valamit és összehajtva odaadta nekem.

Megkérdeztem, hogy készíthetek-e vele egy közös képet.

A férfi azt mondta:

-Persze, semmi probléma.

A kép elkészült és mire mondtam volna neki valamit, már el is ment a férfi.  A pénztáros is döbbenten nézett majd azt mondta: “Ez a Te napod.”

Kimentem az épületből, odamentem az autóhoz és megnéztem a kis papírcetlit. Ez állt rajta: John, add tovább. Azaz arra biztatott, hogy én is segítsek majd valakin.

 

Tysont nagyon meghatotta ez az egész és még ezt is hozzátette a történethez:
Légy kedves az emberekkel, nem az a lényeg, hogy olyan sokat keress, mint mások, hogy nagy házad legyen vagy sok pénz a számládon. Hanem inkább igyekezz együttműködni. Mit ér a sok pénz enélkül?

Tyson ezek után másokon is segített, hiszen nem nehéz kedvesnek lenni pénz nélkül is. Egy apró kis figyelmesség is tehet csodát.

 

Forrás: napjaink.org

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!