Hozzávalók:

  • 12 dkg liszt

  • 2 dl tej

  • 3 tojás

  • 2 alma

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 teáskanál cukor

  • fél teáskanál őrölt fahéj

  • csipetnyi só

  • olaj

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tejjel elkeverjük és a tésztához öntjük, jól összekavarjuk. A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk és óvatosan a tésztához adjuk. Felforrósítjuk a serpenyőt, egy csepp olajat öntünk bele és kisütjük a palacsintákat. Mikor elkészült, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de önmagában is isteni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!