Szerencsére vannak olyan kevésbé ismert, vagy eldugott helyek, amelyeket még nem találták meg maguknak a turisták. Legyen szó olyan tengerpartokról, természeti képződményekről, amelyről keveset cikkeznek, vagy éppenséggel egész városokról, amelyek ilyen-olyan indokok miatt valahogy kikerülnek a legtöbb útikalauzból.

Jose Ignacio, Uruguay

Csupán 300 ember lakik itt, de télen (amikor Dél-Amerikában nyár van), több latin-amerikai sztár felbukkan itt, többek között Shakira is.  Jose Ignacio a tökéletes célpont, ha luxusra vágysz, egyúttal nyugalomra és zavartalan nyaralásra is.

Koh Rong, Kambodzsa

Ha kicsit ki szeretnél szakadni a civilizációból, ez a tökéletes választás. Nincs zaj, nincsenek autók vagy szürke épületek. Itt csupán csendet, néhány apró halászfalut és érintetlen természetet találsz.

Banglades

Banglades egy megdöbbentően szép, sokszínű kultúrával és gazdag történelemmel. A turizmus itt nem fontos része a gazdaságnak, pedig szép számmal találunk itt érdekes helyeket: maharadzsa-palotákat, a világ legnagyobb mangrove-erdőit és nem utolsó sorban a világ leghosszabb strandját.

Szófia, Bulgária

Bulgáriát nem kell bemutatnunk hazánk lakóinak: Az egyik legolcsóbb turista-célpont a környéken. Az európai fővárosok közül az egyik legolcsóbb, azonban rengeteg látnivalóval szolgál. Szakértők szerint a következő években egyre többen fedezik fel maguknak a bolgár fővárost, tehát ha el szeretnénk kerülni a turisták hadát, a közeljövőben keressük fel Szófiát!

Ambergris Caye, Belize

A szigetnek sokszínű történelme van: maják, bálnavadászok és kalózok is lakták az évszázadok során. Ha búvárkodni támad kedvünk, aligha találunk szebb úticélt!

Myanmar

Más néven Burma, egy kis ország Délkelet-Ázsiában. A Myanmar szó jelentése: “gyors” és ez úgy tűnik, nem véletlen: 2010-ben 300.000 turista kereste fel, három évre rá viszont már több mint kétmillióan. A turizmus tehát hihetetlen mértékben fejlődik, azonban még mindig van időnk, hogy csónakázzunk az elszigetelt Inle-tóban és megcsodáljuk a Svedagon pagodáról visszatükröződő napnyugtát.

Roatán, Honduras

Az igazat megvallva, Honduras nem tartozik a világ legbiztonságosabb helyei közé. Éppen ezért csak 2005-ben kezdtek el ide szállingózni a turisták, elsősorban a búvárok.

Puglia, Olaszország

Az itt eltöltött idő biztosan emlékezetes lesz:  azúrkék tenger, vörös homok, aranysárga naplementék, és ami a legfontosabb: hihetetlenül vendégszerető helyiek.

Zambia és Zimbabwe

Igen, tudjuk – a Viktória-vízeséshez hasonló látványt mindenki ismeri. Azt azonban már kevesen tudják, hogy ez közel található a Hwange Nemzeti Parkhoz, amelyről szinte senki sem hallott. A park hatalmas: 14.600 négyzetkilométer. Területén tavakat, ritka növényeket , vad afrikai állatokat és madarakat találhatunk, amerre csak járunk. Több mint harmincezer elefánt él itt!

Puszan, Dél-Korea

Míg a turistahordák Szöult rohamozzák meg, mindenképp érdemes megnézni az ország második legnagyobb városát, Puszant. Gyakran nevezik “Korea nyári fővárosának”, rengeteg tengerpartja miatt.

Phú Quốc-sziget, Vietnam

Egy igazi földi paradicsom. A sziget hófehér homokos partjai, a kristálytiszta víz és a smaragdzöld dzsungelek minden idetévedőt elvarázsolnak.

York, Nagy-Britannia

Az egyik legszebb és legősibb város Angliában. Itt minden megtalálható, amely egy angliai városban elengedhetetlen – pubok, teázók, kávézók és persze réges-régi épületek. A legfőbb attrakció a valóban lenyűgöző katedrális, amely több mint 500 éves.

Kep, Kambodzsa

1908 óta kedvelt úticélja volt a francia elitnek, többek között fantasztikus éttermeiről és drága villáiról volt híres. Azonban a polgárháború évei alatt a gyarmati Riviéra pusztulásnak indult. Ennek ellenére, Kep manapság is kiváló helyszín a pihenésre.

Salinas Grandes, Argentína

Ez a sósivatag valójában egy sós mocsár, amely 250 km hosszú és 100 km széles. Amikor esik az eső, egy hatalmas tükörré változik. Annak ellenére, hogy több vasútvonal és autóút is átszeli, mégis megközelíthetetlennek tartják, emiatt a turisták körében sem népszerű.

Forrás: latnodkell.com

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!