A BuzzFeed nevű, népszerű amerikai weboldal gyűjtött össze egy válogatást olyan magyar fogásokról, amit senki, vagy csak nagyon kevesen ismernek a magyarokon kívül.

A magyar konyhának nincs párja! Lehet, hogy nem a legegészségesebb, de ilyen ízben, fűszerekben gazdag fogásokat máshol nem találsz! Legyen szó egytálételekről, pörköltekről, vagy desszertről – ezek olyan ízek, amiket generációk adnak át egymásnak, és mindenki imádja őket. Erről szólnak a vasárnapi ebédek, a vidéki összejövetelek, a disznótorok, születésnapok, szüretek – a magyar konyha mesterfogásairól!

Igazából a fotókat elnézve belegondoltunk, hogy mi lenne velünk, ha nem ismernénk ezeket az ételeket – annyira az életünk részei, hogy el sem tudnánk képzelni nélkülük az ünnepi asztalt.

Ezeket az ételeket gyűjtötte össze a Buzzfeed szerzője (a cikk már több mint egymillió megtekintés felett jár), aki szerint a felsorolt fogásokat mindenkinek meg kéne ismernie! Szerintünk is életük legjobb lakomáit hagyják ki, ha ezeket nem ismerik – de lehet, hogy jobb is, hogy a fogások nagy része csak minket, magyarokat illet meg! :)

Lángos – mostanában kezd ismertebbé válni New Yorkban, egy magyar srác büfékocsiból árulja a magyar finomságot, az amerikaiak pedig imádják.

magyarkaja24

Gulyás – erről valószínűleg mindenki hallott már, viszont egy jó sűrű, szaftos, krumplis bográcsgulyást valószínűleg nem ettek a turisták sem. Pedig annál jobb egyszerűen NINCS. :)

magyarkaja23

 

Halászlé

magyarkaja20

Túróscsusza

magyarkaja41

Töltött paprika

magyarkaja28

Lecsó

magyarkaja30

Somlói galuska

magyarkaja33

Túró Rudi – az angolok, amerikaiak el sem tudják képzelni, milyen lehet egy túróból készült édesség, pedig sok millió magyar bizonyíthatja, hogy működik a kombináció. ;)

magyarkaja35

Túrógombóc – persze cukros tejföllel a legjobb!

magyarkaja36

Beigli!

magyarkaja38

Kakaós csiga

magyarkaja32

A nagymama kiflijénél nincs is jobb ebéd utáni falnivaló, nem igaz?

magyarkaja40

Vagy mégis? :) pogácsa

magyarkaja39

Rétes

magyarkaja43

Hideg meggyleves

magyarkaja44

Töltött káposzta!! Van ember az országban, aki ne szeretné?!

magyarkaja45

Dobostorta, tetején a jó egy centis grillázsréteggel

magyarkaja18

Kürtős kalács

magyarkaja19

Gesztenyepüré

magyarkaja21

Palacsinta. Ezt a világ minden részén készítik, de mindenütt máshogy. Amerikában például jó egy centi vastag, tömény tészta. Azért a Gundelt vagy a Hortobágyit meg kéne mutatni nekik, hogy ezt így is lehet! :)

magyarkaja22

Kedvenc köretünk, a nokedli:

magyarkaja27

Szaloncukor

magyarkaja29

Körözött

magyarkaja26

Csirkepaprikás…hmm

magyarkaja25

Na és persze egy jó, házi hurka-kolbász:

magyarkaja31

Végül öblítésnek egy jóféle Tokaji :)

magyarkaja42

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!