1. Használt dolgokat vásárolnak
Nekik nem kell drága dolgokat vásárolniuk az önértékelésükhöz. A gazdag emberek nem látnak semmi kivetni valót abban, hogy használt dolgokat vegyenek, beleértve a ruházatot, a bútort és a gépkocsit. Hiszen ha újnak látszik, minek akkor túl sokat költeni? Inkább a spórolt pénzét valami fontosba fekteti be.

2. Számukra megfizethető dolgokat vásárolnak
A gazdag emberek pszichológiája az, hogy csak olyan dolgot vesznek, amit megengedhetnek maguknak. Nem fognak hitelt felvenni, annyiból élnek, amennyi a havi bevételük. Ők nem látnak semmi jót abban, ha évekig adósságban úsznak, ami megfosztja őket az élet örömeitől.

3. „Hosszú élettartalmú” termékeket vásárolnak
Olcsó termék vásárlásakor azzal csapjuk be magunkat, hogy ezzel spórolunk. Nézzünk erre egy példát: Ön 5000 forintos cipőt engedhet meg magának, hasonló kinézetű, de rosszabb minőségű cipőt lát 2000 forintért. Őszintén meg lesz győződve arról, hogy az olcsóbb cipő megvásárlásával spórolni fog. Valójában ez a cipő nagyon hamar tönkre megy és önnek egy újat kell majd vásárolnia. Akkor ki kit csapott be? A gazdag emberek nem dőlnek be az ilyennek.

4. Tudnak várni
A pszichológusok egy érdekes kísérletet végeztek, mi most bemutatunk ezek közül egy példát, hogy jobban megértsék a gazdagok gondolkodását. Emberek csoportjának 2 lehetőséget ajánlottak fel: 1) kapnak azonnal 5 dollárt, vagy 2) később kapnak 10 dollárt. Elképesztő, de az emberek többsége az első lehetőséget választotta. Mindösszesen csak néhány ember volt, aki a 10 dollárt választotta. Ezek alapján, a gazdag emberek képesek kivárni a jobb ajánlatot, befektetni a pénzt és megvárni az eredményét. Ez jobban vonzza őket, mint az azonnali haszon.

5. Nem mennek nyugdíjba
Valójában a gazdag emberek is pihennek, de nem engedhetik meg maguknak, hogy a nyugdíj előtt sokáig ne dolgozzanak. Amikor elérik ezt a kort, nem fejezik be a munkát. Épp ellenkezőleg, a munkához szokott embernek nehézére esik lustálkodni.

6. Takarékosak
A marketingesek minden nap vásárlásra „ösztönöznek”. Gyakran magunk sem tudjuk, hogy a legutóbbi vásárlásunk tudatosan történt, vagy csak a reklám hatására. A gazdag emberek nem dőlnek be a marketingeseknek. Azt vásárolnak, amire valójában szükségük van és a fennmaradó pénzüket inkább befektetik valamibe. Nem véletlenül mondják:”Fillérből lesz a forint”.

7. Kihasználják a leárazásokat
A gazdag emberek nem lusták kivárni az akciókat, leárazásokat és a speciális ajánlatokat. Megint azt vallják, hogy minek fizessek többet, ha van lehetőség spórolni?

8. Megtervezik a kiadásaikat
Minden gazdag embernek van pénzügyi terve. Számolnak a kiadásokkal és a bevételekkel, a kamatokkal, a bónuszokkal és az ajándékokkal. Magyarul, minden fillérre pontosan ki van számolva. Nagyon fontos, hogy őszinték legyünk magunkhoz és „valóban” számoljunk minden kiadással. Mivel a pénzügyi tervet egy évre előre magad készíted, el tudod dönteni, hogy mire költesz a legtöbbet és min lehet a legtöbbet megspórolni.

9. Nem tűnnek gazdagnak
A gazdag embernek nincs szüksége arra, hogy mindenkinek bizonygassa gazdagságát. Többségük megfelelő önbecsüléssel rendelkezik, és nem tűnnek ki az átlagból. A legfontosabb, hogy azért dolgoznak, hogy teljes és vidám életet éljenek. Senkinek sem bizonyítanak, csak egyszerűen élvezik az életet!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!