Elájulsz, ha megtudod, kikkel...

Jennifer Lawrence, mint Bella Swan

Szerintünk Kristen Stewartnál keresve sem találhattak volna jobb Bella Swant. A karakter egy befelé forduló, félénk, kissé gátlásos fiatal lány, pont olyan, mint amilyennek Stewartot képzeljük (és amilyennek tűnik). Jennifer Lawrence nem tudott volna hiteles lenni, az ő bolondos, kihívó személyisége minden figurát lángra lobbant.

Jensen Ackles, mint Amerika Kapitány

Jensen Ackles egyszerűen imádni való élete egyik legjobb szerepében, az Odaát című sorozat természetfeletti lények után vadászó Dean Winchestereként. A karakter vicces, laza, incselkedő, Amerika Kapitány azonban egy sokkal visszafogottabb, merevebb figura, ami érzésünk szerint Ackleshez nem passzolt volna. Még szerencse, hogy túl elfoglalt volt ahhoz, hogy elvállalja a szerepet – Chris Evans egyszerűen tökéletes a szuperhős bőrében.

Robin Williams, mint Jack Torrance

Stanley Kubrick Stephen King Ragyogás című könyvéből készített egy azonos című filmet, amiben a főszereplő, Jack Torrance karaktere megőrül és le akarja mészárolni a családját – mindezt egy üres szállodában, a semmi közepén. Senki nem vitatja, hogy Jack Nicholson a szerepre született, van benne valami ördögi, aminek köszönhetően mindig jól testesíti meg a gonoszt. Ezzel nem Robin Williams tehetségét kérdőjelezzük meg, egyszerűen ő a drámákban, vígjátékokban erős nagyon.

Bruce Willis, mint Sam

Nehéz elhinni, hogy a Ghost című film rendezője először Bruce Willist szerette volna megnyerni Sam szerepére. Willis egyébként ekkor még házasságban élt a film másik főszereplőjével, Demi Moore-ral, így biztosan nem lett volna gond, hogy szerelmespárt kell alakítaniuk. Ettől függetlenül örülünk, hogy végül Patrick Swayze lett a befutó. Willis ugyanis nem hitte, hogy a film akkor is működni fog, ha Sam karaktere meghal, így inkább nemet mondott.

Gwyneth Paltrow, mint Rose

Titanic rendezőjét, James Cameront először nem nyűgözte le túlzottan Kate Winslet, ő inkább Gwyneth Paltrow-t nézte ki Rose szerepére. Nem tudjuk, hogy, de végül Kate meggyőzte Cameront és eljátszhatta a karaktert – méghozzá igen jól. Barátságuk azóta is tart a másik főszereplővel, Leonardo DiCaprióval (bárcsak összejönnének a való életben is).

Leonardo DiCaprio, mint Patrick Bateman

És ha már DiCaprio – az Oscar-díjas színészt nagyon érdekelte a pszichopata Patrick Bateman szerepe az Amerikai pszicho című filmben, ám a rendező végül Christian Bale mellett döntött. Bale valószínűleg ennek borzasztóan örült, azóta is élete egyik legjobb alakításaként hivatkoznak arra, amit akkor letett az asztalra.

Jim Carrey, mint Loki

Thor mostohatestvére, a fekete hajú, örökké elégedetlen Loki karaktere azok közé a gonoszok közé tartozik, akiket a közönség nem tud nem imádni. Nagyban hozzájárult ehhez az, hogy az eszméletlenül vonzó és végtelenül brit Tom Hiddleston keltette életre. Jim Carrey-ből véleményünk szerint hiányzik az a finom sárm és sérülékenység, amit Hiddleston csípőből kirázott, és aminek segítségével megszerettette velünk Lokit.

John Travolta, mint Forrest Gump

John Travolta akár Oscart is nyerhetett volna a szereppel, ha nem utasítja vissza az ajánlatot. Később persze bevallotta, hogy megbánta a döntését. Mi titkon azért örülünk, Tom Hanks nem véletlenül korunk egyik legjobb színésze – Forrest figuráját is hibátlanul hozta.

Jeremy Irons, mint Hannibal Lecter

Na ne! Imádjuk Jeremy Ironst, de Hannibal Lecter karakterét Anthony Hopkinsra szabták. Ironsnak egyébként azért nem kellett a szerep, mert túl kegyetlennek találta az emberevő orvos figuráját. Ez igaz is, kegyetlen, de a világ legemlékezetesebb gonosza lett belőle.

Forrás: napjaink.org

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!