Megmondják nekünk, hogyan viselkedik a tökéletes gyerek az iskolában, hogyan dolgozzunk keményen, hogyan neveljük a gyerekeinket ugyanerre. Végtelen körforgás ez, ami nem sok teret hagy a kreativitásnak. Ez a 7 perces rövidfilm, az “Alike” arra bátorít, hogy törjünk ki az ördögi körből, nézzünk másként világunkra!

Modern társadalmunkban az ember a teljesítmény rabszolgája: csak a pénz és a vállalatnak termelt profit számít, az egyéniség nem “hasznos” a társadalom számára. Hiszen nem abból lesz sok pénze a munkáltatónak, ha megvalósítjuk magunkat, hanem ha robot üzemmódban lenyomjuk, amit elvárnak tőlünk. Már az iskolában elvárás, hogy jól tanuljon a gyerek, mindenből a lehető legjobbat nyújtsa, bármilyen képessége is van. A szülőknek pedig marad a hálátlan szerep, hogy a gyermeküket beleneveljék ebben a szabályokkal teli, szürke világba, amelyben nem az egyéniségek, hanem a jó robotok érvényesülnek.

Természetesen a szülők addig sulykolják az gyerekbe, hogy szürküljön bele a tömegbe, amíg tényleg el nem tűnnek az egyéniségek és maradnak a jól irányítható rabszolgák… De szerencsére nem sikerül ezt mindenkivel megtenni.

 

Forrás: lemon.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!