Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 20 dkg cukor,
- 5 dkg margarin,
- 1 egész tojás,
- 2 evőkanál méz,
- 1 tasak sütőpor,
- 2 dl tej.
A mázhoz:
- 20 dkg margarin,
- 6 evőkanál cukor,
- 3 evőkanál kakaó,
- 6 evőkanál tej,
- 20-30 dkg kókuszreszelék a beleforgatáshoz.
Elkészítés:
A cukrot, a margarint, a tojást, 2 evőkanál folyékony mézet habosra keverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és a cukros masszához keverjük, majd 2 dl tejjel hígítjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és lassú tűznél megsütjük. Sütés után kockára vágjuk és kihűtjük. Közben elkészítjük a mázat: a margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, a kakaót és a tejet. Felforraljuk, simára keverjük, rövid ideig hűtjük, majd a kihűlt kockákat a csokimázba forgatjuk és kókuszreszelékbe mártjuk.
Fotó: Kollár Imréné
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!