Hozzávalók:
-
8 dkg kókuszreszelék
-
12 dkg porcukor
-
15 dkg liszt
-
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg vaj
-
1 teáskanálnyi vaníliakivonat
-
5 dkg teljes kiőrlésű keksz
A tetejére:
-
3 evőkanál porcukor
-
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
3 evőkanál meleg víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük. A kekszet is apró darabokra tördeljük és hozzáadjuk. A vajat felolvasszuk és hozzáöntjük, a vaníliát is belekeverjük és jól összedolgozzuk. Egy 16 x 26 cm-s tepsit sütőpapírral bélelünk és belekeverjük a tésztát, majd 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A kakaóport, a cukrot és a vizet összekeverjük, bevonjuk vele a sütemény tetejét, majd hagyjuk, hogy szilárddá váljon és szeletelhetjük is.