Hozzávalók:
-
20 dkg porcukor
-
2 tasak vaníliás cukor
-
2 tojás
-
10 dkg vaj
-
1 citrom reszelt héja
-
20 dkg darált mák
-
20 dkg liszt
-
1 tasak sütőpor
-
csipetnyi só
-
2 dl tej
-
25 dkg magozott meggy (befőtt)
Elkészítése:
A tojásokat, a cukorral, a vaníliával, a citromhéjjal és a vajjal krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sütőport is, jól összekeverjük, öntünk hozzá egy kevés tejet és a mákot is beledolgozzuk. A többi tejet is beleöntjük és jól összedolgozzuk a tésztát. Ha összeállt, kivajazott tepsibe öntjük. A meggyet jól lecsöpögtetjük és a tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral is megszórhatjuk.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!