Hozzávalók:

  • 20 dkg porcukor

  • 2 tasak vaníliás cukor

  • 2 tojás

  • 10 dkg vaj

  • 1 citrom reszelt héja

  • 20 dkg darált mák

  • 20 dkg liszt

  • 1 tasak sütőpor

  • csipetnyi só

  • 2 dl tej

  • 25 dkg magozott meggy (befőtt)

Elkészítése:

A tojásokat, a cukorral, a vaníliával, a citromhéjjal és a vajjal krémesre keverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a sütőport is, jól összekeverjük, öntünk hozzá egy kevés tejet és a mákot is beledolgozzuk. A többi tejet is beleöntjük és jól összedolgozzuk a tésztát. Ha összeállt, kivajazott tepsibe öntjük. A meggyet jól lecsöpögtetjük és a tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral is megszórhatjuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!