Hozzávalók:
-
35-40 db háztartási keksz
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
9 evőkanál cukor
-
8 dl tej
-
15 dkg vaj
A tetejére:
-
25 dkg étcsokoládé
-
1 teáskanál vaj
-
2 teáskanál instant kávépor
Elkészítése:
A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük, a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kikavarjuk és a kihűtött pudinghoz adjuk, alaposan összedolgozzuk. Egy tepsibe rakunk egy sor kekszet, ráhalmozzuk a krém felét, erre újra keksz kerül, majd a maradék krémet elsimítjuk rajta és befedjük a maradék kekszekkel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a kávéport, majd a kekszes réteg tetejére simítjuk. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon, de a legjobb, ha egész éjjel áll.