Hozzávalók:

Tésztához:
2 tojás
2 dl tej
1 dl olaj
1 evőkanál vanília aroma
1 dl joghurt vagy tejföl
360 g liszt
120 g kristálycukor
1 evőkanál sütőpor
fél evőkanál só
fél evőkanál szódapor

Töltelékhez:
500 g barack (meghámozva, felkockázva)
30 g olvasztott vaj
120 g barna cukor
30 g őrölt fahéj
15 g szerecsendió
45 g liszt

Vaníliás krémhez:
15 g vaj
1 evőkanál vanília aroma
90 g porcukor
2-3 evőkanál tej

Elkészítés:

180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 cm-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kb. 2 perc alatt felverjük. Hozzáadjuk a tejet, olajat, vaníliát, joghurtot, majd további 1 percig keverjük. Beletesszük a lisztet, cukrot, sót és sütőport. Addig mixeljük/keverjük, amíg össze nem áll a massza. Gondosan eloszlatjuk a tésztát a tepsinkben. Félretesszük. A felkockázott barackokat egy tálba tesszük, ráöntjük az olvasztott vajat, barna cukrot, fahéjat, szerecsendiót és a lisztet. Összekeverjük. Mindezt rákanalazzuk a tésztánkra és egyenletesen eloszlatjuk. 55-60 perc alatt aranybarnára sütjük az egészet. 5 percig a sütőtálban hűtjük, majd kivesszük belőle. Amíg hűl a tortánk, mikróban megolvasszuk a vajat, majd belekeverjük a vanília aromát. Lassacskán belekeverjük a porcukrot is (ne lepődjünk meg, ha picit morzsás állagú lesz a massza). Jöhet bele kanalanként a tej, kevergessük, amíg egyenletes, krémes masszát nem kapunk. Ezt a vaníliás öntetet rácsorgatjuk a tortánk tetejére. Felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!