Egy híres ausztrál szakács, David Chilcott most megmutatta, hogyan kell csinálni!
Hozzávalók:
- 3 alma
- 4 teáskanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szerecsendió
- fagyasztott süteménylap
- 2 csésze olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Hámozd meg, és vágd apróbb darabokra az almákat, majd tedd egy tálba őket, szórd meg a cukorral, a fahéjjal, és a szerecsendióval. Keverd jól össze, majd tedd oda kis lángra a lábast.
2. Kevergesd 10 percig, majd, amikor az almák kezdenek megpuhulni, kissé összeesni, zárd el a tüzet. Fedd le, és hagyd állni a lábasban, míg kihűl teljesen, kb. 30 percet.
3. A fagyasztott lapból vágj négy csíkot, és a széleit kissé kenegesd meg vízzel. Mindenik fél csíkra tegyél 2 evőkanálnyi almás masszát, majd hajtsd össze. Egy villával nyomogasd össze a pite széleit, majd tedd őket a hűtőbe 15 percre.
4. Forrósítsd fel az olajat, majd süsd 2-3 percig aranybarnára a pitéket.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!