Egy híres ausztrál szakács, David Chilcott most megmutatta, hogyan kell csinálni!

Hozzávalók:

  • 3 alma
  • 4 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • fagyasztott süteménylap
  • 2 csésze olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Hámozd meg, és vágd apróbb darabokra az almákat, majd tedd egy tálba őket, szórd meg a cukorral, a fahéjjal, és a szerecsendióval. Keverd jól össze, majd tedd oda kis lángra a lábast.

2. Kevergesd 10 percig, majd, amikor az almák kezdenek megpuhulni, kissé összeesni, zárd el a tüzet. Fedd le, és hagyd állni a lábasban, míg kihűl teljesen, kb. 30 percet.

3. A fagyasztott lapból vágj négy csíkot, és a széleit kissé kenegesd meg vízzel. Mindenik fél csíkra tegyél 2 evőkanálnyi almás masszát, majd hajtsd össze. Egy villával nyomogasd össze a pite széleit, majd tedd őket a hűtőbe 15 percre.

4. Forrósítsd fel az olajat, majd süsd 2-3 percig aranybarnára a pitéket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!