Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl főzőtejszín
  • 20 dkg parmezán
  • 10 dkg gorgonzola
  • friss bazsalikom
  • só, bors

Elkészítése:

A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, ezt követően hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a sajtszószt. A tejszínt jól összekeverjük a reszelt parmezánnal és a gorgonzolával, majd lassú tűzön elkezdjük főzni. Mikor besűrűsödött levesszük a tűzhelyről és félretesszük. A kihűlt, összetört burgonyát a lisztel és a tojással összegyúrjuk, majd megborsozzuk. Kis golyókat formálunk belőle és sós vízben kifőzzük. Miután elkészült kivajazott sütőformába öntjük és meglocsoljuk a sajtszósszal, majd megszórjuk a friss bazsalikommal és 5-6 percre 180 fokos sütőbe tesszük és kész is a fincsi vacsi.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!