Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz

  • 5 dkg marcipán

  • 6 evőkanál porcukor

  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

  • 15 dkg vaj

  • 3 evőkanál tejszínhab

  • 1 dl langyos tej

A felső réteghez:

  • 20 dkg marcipán

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé

  • 1 teáskanálnyi vaj

Elkészítése:

A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. Ha a massza túl kemény, még egy kevés tejjel lágyítjuk. A keksz minőségétől függ, mennyi tejet szív fel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben  felolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!