Hozzávalók:
-
50 dkg háztartási keksz
-
5 dkg marcipán
-
6 evőkanál porcukor
-
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
15 dkg vaj
-
3 evőkanál tejszínhab
-
1 dl langyos tej
A felső réteghez:
-
20 dkg marcipán
A tetejére:
-
15 dkg étcsokoládé
-
1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. Ha a massza túl kemény, még egy kevés tejjel lágyítjuk. A keksz minőségétől függ, mennyi tejet szív fel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben felolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!