Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 15 – 20 dkg laktózmentes margarin,
- fél élesztő,
- 2 evőkanál cukor,
- só,
- rizstej,
- 2 vaníliás cukor
- fél dl rizstej – a kész csigákat megkenni
A töltelék:
- fél csomag keserű kakaó,
- 10 – 15 dkg laktózmentes margarin,
- cukor, rizstej.
Elkészítés:
Így 50 dkg lisztből, olyan 15-20 dkg laktózmentes margarinból, fél élesztőből, 2 kanál cukorból, ízlés szerinti sóból és annyi rizstejből készült, amennyivel puhára dagasztható.
Olyan 45 percet kelt, addig megcsináltam gőz fölött egy fél csomag keserű kakaóval és úgy 10-15dkg margarinnal (itt is ízlés szerint cukor) +annyi rizstej, hogy kenhető legyen a csokimáz. Így nem száraz és puha marad.
Nem sajnáltam a kakaómasszát, és mikor felvágtam nagyjából 2 cm-es karikákra tenyérrel kicsit összelapítottam, így nem kel magasra és szép marad :)
A végén tojás helyett 2 csomag vaniliás cukrot feloldottam fél dl rizstejben és azzal kentem meg bőségesen.
Holdosi Eszter Dóra receptje!
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!